Investigació en marxa

L’OTAN afirma que el míssil que va caure a Polònia «probablement era ucraïnès»

L’anàlisi preliminar de l’OTAN apunta que el sistema de defensa aèria d’Ucraïna es va activar per respondre a un míssil rus i va acabar provocant-ne la caiguda en territori polonès

L’OTAN afirma que el míssil que va caure a Polònia «probablement era ucraïnès»

Reuters

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Els ambaixadors dels països membres de l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord (l’OTAN) s’han reunit aquest dimecres a Brussel·les en una convocatòria d’urgència per discutir sobre l’impacte d’un míssil a Polònia que va matar dos civils en un poble a prop de la frontera amb Ucraïna, segons van informar fonts diplomàtiques. El secretari general de l’organització, Jens Stoltenberg, ha assegurat que els esmentats míssils «probablement siguin ucraïnesos».

Notícies relacionades

Stoltenberg, va destacar dimarts a la nit la importància que «tots els fets siguin aclarits» i va anunciar l’obertura d’una investigació. Les primeres conclusions de l’anàlisi apunten que no es tracta d’un atac deliberat per part de Rússia. «No hi ha indicacions que hagi sigut el resultat d’un atac deliberat i no tenim indicacions que Rússia estigui preparant accions ofensives contra l’OTAN», ha afegit Stoltenberg, que ha insistit en tot cas que Moscou és el responsable últim de l’episodi, ja que es va produir en plena onada d’atacs contra ciutats ucraïneses.

Així, l’anàlisi preliminar de l’OTAN apunta que el sistema de defensa aèria d’Ucraïna es va activar per respondre a un míssil rus i va acabar provocant-ne la caiguda en territori polonès. «Això no és culpa d’Ucraïna. Rússia és la culpable final, perquè continua la seva guerra il·legal contra Urania», ha conclòs Stoltenberg.