Obra icònica

Vídeo | Dos activistes pinten i s’enganxen als marcs de les llaunes de sopa Campbell d’Andy Warhol a Austràlia

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Dos activistes en defensa de la lluita contra el canvi climàtic han pintat i s’han enganxat amb pega als quadros de les llaunes de sopa Campbell d’Andy Warhol a la Galeria Nacional d’Austràlia (NGA).

En concret, membres de l’organització Stop Fossil Fuel Subsidies han assumit la responsabilitat del vandalisme, que han utilitzat per donar un missatge al Govern d’Austràlia perquè deixi de recolzar les indústries del petroli, el gas i el carbó, segons ha informat la cadena australiana ABC.

 Les imatges publicades pels activistes mostren diversos gargots blaus sobre l’obra, anomenada ‘Campbell’s Soup I’, si bé està protegida per un marc de vidre que ha evitat que resulti malmesa.

Notícies relacionades

 «Austràlia necessita intensificar [la lluita], no podem reduir el CO2mentre continuem aprovant nou carbó i gas», ha asseverat el grup d’activistes en un missatge en el seu compte de Twitter.

 Aquesta protesta se suma a d’altres que s’han succeït en les últimes setmanes, com la de dos ecologistes de Just Oil que van llançar sopa de tomàquet a ‘Els gira-sols’ de Van Gogh, exposat a la National Gallery de Londres, o les que es van enganxar als marcs dels quadros de ‘Las majas’ de Goya al Museu del Prado de Madrid.