Doble error

Nous lapsus de Biden: confon Ucraïna amb l’Iraq i insisteix que el seu fill va morir allà

El president nord-americà, de 79 anys, torna a sembrar els dubtes sobre la seva capacitat per governar

  • Biden es confon al buscar en un acte una congressista republicana morta

Nous lapsus de Biden: confon Ucraïna amb l’Iraq i insisteix que el seu fill va morir allà

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units Joe Biden ha deixat confusos tots els assistents quan en ple discurs ha confós Ucraïna amb l’Iraq mentre parlava de la problemàtica sobre la Reserva Federal dels EUA, que han apujat per quarta vegada els tipus d’interès per combatre la inflació.

Aquest error ha ocorregut durant un acte electoral de les eleccions de meitat de legislatura a Florida. De seguida s’ha disculpat i ha justificat l’error perquè el seu fill va morir a l’Iraq, quan realment va morir als Estats Units.

«La inflació és un problema mundial ara mateix per la guerra de l’Iraq i l’impacte en el petroli i el que està fent Rússia», ha assegurat el president. Al ser conscient de les seves paraules ha corregit amb un altre lapsus: «Disculpin, estic pensant en l’Iraq perquè allà és on va morir el meu fill».

Tanmateix, Biden no és el primer polític nord-americà en confondre els dos països. El maig passat, durant un esdeveniment a Dallas, l’expresident dels Estats Units, George W. Bush, va qualificar per error la invasió de l’Iraq de «brutal» i «injustificada» abans de corregir-se i dir que volia referir-se a la invasió russa d’Ucraïna.

Biden, de 79 anys, és reincident en aquest aspecte, cosa que està creant dubtes entre els seus votants i en tots els demòcrates sobre si està capacitat per al càrrec. Una cosa que ha provocat que es qüestioni el seu estat de salut en entrevistes, una opinió que ell mateix considera com ‘totalment legítima’.

Confusions estranyes

Notícies relacionades

El seu fill Beau Biden va morir amb 46 anys el 2015 a Maryland (EUA) a causa d’un càncer. Tanmateix, sí que és cert que Beau Biden va formar part de l’Exèrcit dels EUA durant la guerra de l’Iraq.

Un dels lapsus més coneguts del president nord-americà va ser durant un acte el mes de setembre passat. En ple discurs, va buscar entre el públic la congressista Jackie Walorski, que havia mort recentment en un accident de cotxe. «Jackie, ¿ets aquí? ¿On és la Jackie?», va preguntar Biden davant la incomoditat de molts dels presents.