Assalt a Los Angeles

L’agressor del marit de Pelosi ha entrat a la casa cridant «¿on és Nancy?»

L’agressor està sota custòdia policial i l’assaltant ha sigut traslladat a l’hospital

L’agressor del marit de Pelosi ha entrat a la casa cridant «¿on és Nancy?»

EFE/EPA/Arthur Dong

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Paul Pelosi, marit de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha sigut atacat aquest divendres a primera hora del matí (hora local) al seu domicili particular de la ciutat de San Francisco, a l’estat de Califòrnia. L’assaltant ha entrat a la casa cridant «¿on és Nancy? ¿On és Nancy?» segons fonts coneixedores del cas citades per mitjans nord-americans.

Segons ha assenyalat el portaveu de la presidenta de la Cambra, Drew Hammill, en un comunicat, l’assaltant va entrar a la vivenda i va agredir «violentament» Paul Pelosi, que ha sigut traslladat a un hospital on s’espera que es recuperi satisfactòriament de les ferides. Una font policial que demanat l’anonimat ha explicat que l’agressor ha utilitzat un martell en l’atac.

Hammill ha afegit que l’assaltant està sota custòdia i que s’estan investigant els motius de l’atac. Així mateix, ha informat que Nancy Pelosi no es trobava al seu domicili en el moment de l’incident. «La presidenta [de la Cambra de Representants] i la seva família estan agraïts amb el personal d’emergències i els professionals mèdics involucrats», ha conclòs Hammill, que ha manifestat la voluntat de la família de tenir «privacitat» en aquests moments.

Succés per determinar

Les circumstàncies de l’atac encara no s’han aclarit, igual que es desconeix com va entrar l’agressor a la vivenda.

L’assalt té lloc menys de dues setmanes abans de les eleccions legislatives del 8 de novembre, en què els demòcrates corren el risc de perdre el control de la Cambra de Representants i el Senat.

Pelosi és un objectiu freqüent de les crítiques dels republicans i durant l’assalt al Capitoli, el 6 de gener del 2021, la seva oficina va ser vandalitzada per seguidors del llavors president Donald Trump, alguns dels quals van intentar caçar la presidenta durant la jornada.

No és la primera vegada que el marit de Pelosi és notícia. L’agost passat va ser condemnat per conduir ebri al maig, quan va estar involucrat en un accident de trànsit pel qual es va declarar culpable en un jutjat de Califòrnia.

Notícies relacionades

El marit de la presidenta de la Cambra de Representants va ser condemnat a vuit hores de serveis comunitaris i pagar una multa de 5.000 dòlars, així com restituir els danys causats al conductor del vehicle contra el qual va xocar.

El jutge del cas va condemnar Pelosi a cinc dies de presó que no haurà de complir, al descomptar-se les hores que va passar al calabós després de l’accident i perquè el jutge va considerar que va tenir bon comportament.