De manera anònima

Conor Kennedy, nebot net de JKF i ex de Taylor Swift, ha combatut a Ucraïna

«El meu temps a Ucraïna no ha sigut llarg, però he vist moltes coses i he sentit. M’ha agradat ser soldat, més del que esperava», ha assegurat

  • Seguiu les últimes notícies de la guerra

Conor Kennedy, nebot net de JKF i ex de Taylor Swift, ha combatut a Ucraïna

AGE FOTOSTOCK

2
Es llegeix en minuts
EFE

Conor Kennedy, nebot net de l’assassinat president dels Estats Units John F. Kennedy, ha revelat que va lluitar en la Legió Internacional d’Ucraïna contra els russos, a la qual s’havia allistat de manera anònima a principis d’any.

Segons revela ell mateix en la seva pàgina d’Instagram, Conor, de 28 anys, fill de l’advocat Robert Kennedy Jr. (nebot del mort president) i de Mary Richardson Kennedy, va combatre de manera anònima perquè no volia preocupar la seva família i les seves amistats.

«Sé que aquesta història està sortint a la llum, així que vull escriure un primer missatge per aprofitar-lo al màxim i animar altra gent a prendre mesures», ha assenyalat en el seu compte d’Instagram el descendent d’aquesta coneguda família nord-americana, que va començar a ser focus dels mitjans de comunicació després que se’l relacionés amb la cantant Taylor Swift.

«Com moltes persones, em va commoure profundament el que vaig veure que succeïa a Ucraïna durant aquest any. Jo volia ajudar. Quan em vaig assabentar de la [existència de la] Legió Internacional d’Ucraïna, vaig saber que hi aniria i vaig anar a l’ambaixada per allistar-m’hi l’endemà», ha afegit.

Sense experiència militar

Kennedy ha explicat que s’hi va allistar de manera anònima tot i que va dir a una persona on es trobava i a una altra, a Ucraïna, el seu nom real, una cosa sobre la qual no dona més detalls, tot i que s’ha justificat: «No volia que la meva família o els meus amics es preocupessin, i no volia que em tractessin de manera diferent allà», al front.

«A l’ingressar-hi, no tenia experiència militar prèvia i no era un gran tirador, però podia carregar coses pesades i vaig aprendre ràpid. Jo també estava disposat a morir allà. Així que aviat van acordar enviar-me al front nord-oriental», ha explicat.

«El meu temps a Ucraïna no ha sigut llarg, però he vist moltes coses i he sentit. M’ha agradat ser soldat, més del que esperava. Això fa por. Però la vida és simple, i les recompenses per treure el coratge i fer el bé són grans. Els meus amics allà saben per què vaig haver de tornar a casa. Sempre els estaré en deute pel seu exemple. Sé que tinc sort d’haver tornat, però, també, que una altra vegada assumiria tots els riscos que vam assumir», ha revelat.

Ha qualificat la guerra d’«horrible. Les persones que vaig tractar van ser les més valentes que he conegut. Els meus companys legionaris, que van venir de diferents països, orígens i ideologies, són veritables lluitadors per la llibertat».

Notícies relacionades

«Igual com els ciutadans que vaig conèixer, molts dels quals ho han perdut tot en la seva llarga lluita contra l’oligarquia i cap a un sistema democràtic. Saben que això no és una guerra entre iguals; és una revolució», ha prosseguit el nebot net de Kennedy en el seu missatge.

El noi, que no ofereix més detalls sobre les dates o els llocs on va estar a Ucraïna, ha vaticinat que aquesta guerra «determinarà el destí de la democràcia en aquest segle», abans d’animar altra gent a unir-se a la legió o en qualsevol altra tasca que suposi recolzar Ucraïna.