Caos en el Govern

El líder laborista britànic demana eleccions immediates davant la dimissió de Truss

El Govern de Truss estava sota la pressió dels seus propis col·legues de partit davant la percepció que la primera ministra ha perdut la seva autoritat

El líder laborista britànic demana eleccions immediates davant la dimissió de Truss

Bloomberg

1
Es llegeix en minuts

El líder del Partit Laborista britànic, Keir Starmer, ha demanat aquest dijous la celebració immediata d’unes eleccions generals anticipades al Regne Unit, atès el «caos» en el qual està sumit el Govern després de la dimissió de la primera ministra, la conservadora Liz Truss.

«El Partit Conservador ha demostrat que ja no té mandat per governar. Després de 12 anys de fracàs conservador, el poble britànic es mereix alguna cosa molt millor que aquesta porta giratòria del caos», ha afirmat Starmer en una declaració. «Necessitem unes eleccions generals ara», ha dit Starmer, que ahir ja va anticipar la seva petició en un discurs davant el congrés anual de la confederació sindical TUC, en el qual va exposar les prioritats d’un futur executiu laborista. El dirigent va afirmar que el Partit Conservador ha «de deixar el futur del país fora de les seves patètiques baralles» i va acusar el Govern d’haver assolit «un nou i caòtic mínim», després de la dimissió ahir de la ministra de l’Interior, Suella Braverman, i una accidentada votació en la Cambra dels Comuns.

Guerra en el partit

«Tots els fracassos dels últims 12 anys [de mandat conservador] estan a punt d’esclatar», va dir als delegats sindicals reunits a la ciutat anglesa de Brighton.

Notícies relacionades

El Govern de Truss estava sota la pressió dels seus propis col·legues de partit davant la percepció que la primera ministra ha perdut la seva autoritat, després que gairebé tot el seu projecte polític i econòmic hagi sigut anul·lat per haver sembrat el caos en els mercats financers.

Tot i que la líder conservadora ha fet canvis en el seu gabinet per mirar de recuperar el control, augmenten les veus entre els seus diputats que demanen la seva dimissió, a la qual cosa de moment ella es nega.

Temes:

Regne Unit