A Itàlia

Meloni condemna la «fúria nazi-feixista» en l’aniversari de la «inhumana» batuda del gueto de Roma

La líder ultradretana admet que és una «advertència» perquè «certes tragèdies no passin més»

Meloni condemna la «fúria nazi-feixista» en l’aniversari de la «inhumana» batuda del gueto de Roma

GUGLIELMO MANGIAPANE

1
Es llegeix en minuts

La líder del partit ultradretà Germans d’Itàlia i probable primera ministra del país, Giorgia Meloni, ha denunciat aquest diumenge la «covarda i inhumana» batuda orquestrada el 1943 per la Gestapo, la Policia secreta del règim nazi, contra milers de jueus amuntegats contra la seva voluntat al gueto de Roma, així com la posterior deportació al camp de concentració d’Auschwitz.

Notícies relacionades

En un comunicat amb motiu del 79è aniversari de la tràgica operació, Meloni ha condemnat aquesta «deportació covarda i inhumana de jueus romans en mans de la fúria nazi-feixista» i ha recordat els més de 1.200 dones, homes i nens que es van emportar els nazis cap a la mort. Només es va tenir constància de menys d’una vintena de supervivents. «Un horror», ha declarat Meloni a través d’un comunicat recollit per ‘La Repubblica’, «que ha de ser una advertència perquè certes tragèdies no passin més» i «un record que serveix per construir anticossos contra la indiferència i l’odi», així com «per continuar lluitant contra l’antisemitisme en totes les seves formes».

Després de Meloni la resta de dirigents polítics, com el líder del Moviment 5 Estrelles, Giuseppe Conte, i el diputat del Partit Demòcrata, Piero Fassino, han condemnat la batuda amb pràcticament els mateixos termes. També el líder de la Lliga i una de les figures de la dreta radical a Itàlia, Matteo Salvini, ha lamentat la que va ser «una pàgina fosca i inesborrable de la nostra història».