França

Troben el cos d’una nena de 12 anys dins un bagul a París

Quatre persones han sigut detingudes en relació amb la mort de l’adolescent i es troben sota custòdia policial

Troben el cos d’una nena de 12 anys dins un bagul a París

AFP / Bertrand Guay

2
Es llegeix en minuts
France Presse

El cos d’una col·legiala de 12 anys va ser descobert en un bagul divendres a la nit a prop de casa seva al nord-est de París, i sis persones han sigut detingudes en relació amb el macabre afer. Era divendres a les 23.00 hores quan un rodamon va denunciar a la policia la troballa d’una caixa opaca que contenia el cos d’una jove, al pati interior d’un edifici. El cos de la col·legiala estava amagat per teles, segons fonts pròximes a l’expedient. Al costat de la caixa hi havia dues maletes de mà.

El bagul el van trobar als baixos de l’edifici on vivia la nena, i en què el seu pare era el vigilant, segons la fiscalia. S’ha de fer l’autòpsia del cos per trobar les causes de la mort. Segons fonts relacionades amb la investigació, els primers indicis apunten que va morir per ferides al coll.

Durant la nit, els investigadors van arrestar, segons una font familiaritzada amb el cas, tres persones pròximes al lloc i una dona va ser arrestada el dissabte al matí a Bois-Colombes, a prop de París. Tots van ser posats sota custòdia policial, segons la fiscalia, que va afegir que el seu paper quedava per determinar. Dues persones més van ser detingudes i posades també sota custòdia policial posteriorment.

Una acompanyant desconeguda

El pare de la nena, preocupat divendres cap a les 15.00 hores per no veure-la tornar d’escola –situada molt a prop del seu domicili–, havia advertit la seva dona, que va anar a la comissaria per denunciar la desaparició, segons una font coneixedora de les investigacions.

Notícies relacionades

A la seva pàgina de Facebook consultada per AFP, la mare havia llançat una crida a possibles testimonis divendres a la tarda, incloent una descripció de la seva filla. Dues fotos acompanyen aquesta publicació. Una mostra l’adolescent somrient amb els seus llargs cabells rossos. En la segona, aparentment una captura d’imatge d’un videoporter, veiem una jove desconeguda entrant a un edifici. En la seva publicació, la mare assenyala que la seva filla va ser vista «per última vegada a les 15.20 hores en companyia d’una nena que no coneixem» a la seva residència.

L’edifici relativament nou és en un districte meitat residencial, meitat comercial, segons un periodista d’AFP. A la tarda, alguns estudiants van recórrer el barri amb moto, va assenyalar també el redactor de l’agència de notícies. Ryan, de 12 anys, que es presenta com un amic de la nena desapareguda, es va emocionar: «Em vaig assabentar del que havia passat (...) per un amic, estic impactat». Dilluns s’instal·larà un equip de suport psicològic a l’escola on estudiava la menor.