Tensió bèl·lica

Almenys un mort en un nou atac rus contra Zaporíjia

  • Dos dels coets han impactat contra un concessionari d’automòbils, on ha mort una persona

Almenys un mort en un nou atac rus contra Zaporíjia
1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys una persona ha mort en un nou atac rus amb míssils contra la ciutat de Zaporíjia, al sud d’Ucraïna, segons l’Administració Militar Regional, citada per l’agència ucraïnesa Ukrinform.

«L’enemic continua terroritzant els civils de Zaporíjia. Un atac amb 12 míssils S-300 ha impactat contra instal·lacions públiques», diu el missatge de l’Administració Militar en la xarxa Telegram.

Dos dels coets han impactat contra un concessionari d’automòbils, on ha mort una persona. Altres coets s’han estavellat contra una escola i un dispensari.

Zaporíjia, on és la central nuclear més gran d’Europa, ha sigut el principal objectiu dels bombardejos russos en els últims dies.

Des del 2 d’octubre, els bombardejos russos contra la ciutat han segat almenys la vida de 43 persones i n’han ferit almenys 70.

Zaporíjia és una de les regions ucraïneses parcialment ocupades, junt amb Kherson (també al sud), Lugansk i el Donetsk, que els russos s’han annexionat de manera il·legal.

D’altra banda, bombardejos efectuats per Rússia a diverses ciutats d’Ucraïna durant la jornada de dilluns van segar la vida d’almenys 19 persones i van deixar un total de 105 ferits, segons l’últim informe de les autoritats ucraïneses.

En concret, el Servei Estatal d’Emergència d’Ucraïna ha detallat que fins a les 7.00 hores (hora local) d’aquest dimarts s’havien vist afectats objectes d’infraestructura crítica i civil a 12 regions del país, així com a la ciutat de Kíev, on s’han produït més de 30 incendis, que ja s’han extingit.

Notícies relacionades

Així mateix, 301 assentaments de les regions de Kíev, Lviv, Sumi, Ternópil i Khmelnitski continuen encara sense electricitat, i 22 centrals elèctriques, incloses 15 de destinades a centres de salut a les regions de Dnipropetrovsk, Sumi, Khàrkiv i Txerníhiv, segons el Servei Estatal d’Emergència.

Amb tot, s’ha restablert el subministrament d’energia a 3.571 assentaments a les regions de Poltava, Sumi, Ternópil, Lviv, Kíev i Khmelnitski.