Coronavirus

El Japó reobre el turisme després de més de dos anys de tancament per la pandèmia

  • Els viatgers, per tant, no requeriran aïllament quan entrin al país si estan vacunats

El Japó reobre el turisme després de més de dos anys de tancament per la pandèmia
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Japó ha eliminat aquest dimarts les restriccions de viatges individuals imposades arran de la covid-19, per la qual cosa ha obert les seves fronteres en un intent de fer reviure el sector turístic, després de més de dos anys de tancament.

Des d’aquest moment, la restricció d’entrada al país asiàtic per als turistes individuals deixa d’operar. A més, els viatgers de països amb els quals el Japó tenia un acord sense visa abans de la pandèmia podran visitar el país sense disposar d’aquest document, segons recull l’agència Kyodo.

Els viatgers, per tant, no requeriran aïllament quan entrin al país, sempre que presentin els documents que certifiquen que han rebut tres vacunes o un resultat negatiu de la prova en les 72 hores anteriors a l’inici del viatge.

En els últims mesos, Tòquio ha suavitzat gradualment les restriccions. Fins ara, les mesures indicaven que no podien ingressar al país més de 50.000 persones al dia –des del setembre, a l’estiu el límit era de 20.000– i els turistes havien de viatjar únicament en un grup.

Les mesures de control fronterer nipones han sigut criticades tant al país, des del sector industrial i turístic, com des de l’estranger, al tractar-se d’unes restriccions «massa estrictes i duradores».

A més, el Govern de Fumio Kishida ha iniciat un programa d’ajudes al turisme nacional. El programa National Travel Discount ofereix un subsidi d’11.000 iens (78 euros) per persona per nit fins a un total de set nits.

Notícies relacionades

Aquest programa ha entrat en vigor a les 47 prefectures del Japó, excepte a Tòquio, que s’unirà el 20 d’octubre, informa l’agència mencionada més amunt.

El Govern central, no obstant, ha indicat que té la intenció d’eliminar del programa les prefectures on es declari un estat d’emergència o es propaguin massivament els contagis.