Lleis marcials

Ucraïna aprova una nova llei per facilitar l’allistament militar voluntari de dones

  • La proposta ha sigut aprovada amb 297 vots a favor en un Parlament ucraïnès, la Rada Suprema, del qual van ser expulsats els opositors, acusats de prorussos

Ucraïna aprova una nova llei per facilitar l’allistament militar voluntari de dones
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Parlament d’Ucraïna ha aprovat aquest divendres una llei per a l’allistament voluntari de dones a l’Exèrcit, mentre s’intensifiquen les operacions militars després que Rússia hagi anunciat setmanes enrere la mobilització d’uns 300.000 reservistes.

La proposta ha sigut aprovada amb 297 vots a favor en un Parlament ucraïnès, la Rada Suprema, en el qual hi ha ple consens després de la sortida del principal partit contrari al Govern, Plataforma d’Oposició per la Vida, suspès després de ser catalogat de prorús.

Professions determinades

El diputat d’Holos (Voz) Yaroslav Zhelezniak ha explicat que la nova llei preveu que les dones podran allistar-se de manera voluntària si per salut o edat són aptes per al servei militar, així com si la seva activitat o professió apareix a la llista elaborada pel Ministeri de Defensa per facilitar-hi l’accés.

Notícies relacionades

L’octubre del 2021, les autoritats ucraïneses van ampliar la llista d’especialitats i professions exercides per dones entre 18 i 60 anys amb les quals poder sol·licitar l’ingrés voluntari al servei militar, com són la restauració, la banca, programadores, advocades, periodistes, publicistes, músics, treballadores socials i treballadores d’hotels.

Queden exemptes de la norma les dones amb especialitats o professions relacionades amb la medicina o les activitats mèdiques, que sí que estan subjectes al servei militar obligatori, explica Zhelezniak, informa Ukrinform.