Guerra Rússia – Ucraïna

Merkel demana no tractar «com un mer fanal» les amenaces nuclears de Putin

L’excancellera d’Alemanya adverteix que no s’haurien de menysprear les insinuacions que el Kremlin està disposat a utilitzar armes atòmiques durant el conflicte

Merkel demana no tractar «com un mer fanal» les amenaces nuclears de Putin

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’excancellera alemanya Angela Merkel va demanar dimecres no tractar com «un mer fanal» les amenaces fetes durant la invasió russa d’Ucraïna després que alguns líders europeus hagin restat importància a l’avís del president rus, Vladímir Putin, sobre l’ús d’armes nuclears.

Merkel ha assegurat durant la commemoració del 77è aniversari del diari muniquès ‘Suddeutsche Zeitung’ que és millor tractar les amenaces amb serietat per estar ben aconsellat en el cas que les paraules no siguin «un fanal des del principi», segons ha recollit l’agència alemanya DPA.

Així mateix, l’exmandatària alemanya ha remarcat que la pau duradora a Rússia només es pot produir amb la participació de Moscou: «Mentre no hàgim aconseguit això, la guerra freda tampoc s’haurà acabat realment», ha dit la veterana política.

Notícies relacionades

Merkel, de 68 anys, es va retirar de la política l’any passat després de 16 anys en el poder. Des d’aleshores s’ha retirat en gran mesura de la vida pública, tot i que ocasionalment és sol·licitada com a oradora.

L’1 de juny, després de mesos de silenci, l’excancellera va qualificar l’atac rus contra Ucraïna com «una violació flagrant» del dret internacional i una «ruptura profunda» en la història d’Europa després de la Segona Guerra Mundial.