Crisi energètica

Von der Leyen plantejarà als líders de la UE generalitzar l’excepció ibèrica i limitar preus els del gas

«Estem preparats per discutir un límit al preu del gas que s’utilitza per generar electricitat», ha declarat la presidenta de la CE davant el Parlament Europeu

Von der Leyen plantejarà als líders de la UE generalitzar l’excepció ibèrica i limitar preus els del gas

Philipp von Ditfurth / DPA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, plantejarà als líders de la Unió Europea posar en marxa un sistema similar al d’Espanya i Portugal per limitar el preu del gas que s’utilitza per generar electricitat, a més d’establir mesures per fixar un preu màxim al gas.

Notícies relacionades

«Estem preparats per discutir un límit al preu del gas que s’utilitza per generar electricitat. Aquest límit serà el primer pas per a una reforma estructural del mercat de l’electricitat», ha assenyalat la cap de l’Executiu europeu en un discurs en el ple del Parlament Europeu a Estrasburg.

Von der Leyen ha demanat estudiar també el preu del gas «més enllà del mercat elèctric» i s’ha compromès a treballar amb els estats membre la reducció del preu del gas i limitar la volatilitat i l’impacte de la manipulació russa en els preus de l’energia. La conservadora alemanya ha valorat que el límit al preu del gas ha de ser una mesura temporal fins que la UE fixi un nou preu de referència i s’ha de dissenyar «adequadament» per garantir la seguretat de subministrament. «La Comissió ja ha començat a treballar en això», ha recalcat.