Protestes a l’Iran

Actrius i activistes franceses es tallen els cabells en solidaritat amb les dones iranianes

Juliette Binoche, Marion Cotillard i Charlotte Gainsbourg difonen un vídeo en què apareixen tallant-se flocs de cabell

1
Es llegeix en minuts
EFE

Cantants, activistes i actrius franceses com Juliette Binoche, Marion Cotillard i Charlotte Gainsbourg han difós un vídeo en què apareixen tallant-se flocs de cabell en solidaritat amb les dones iranianes, enmig de les protestes per la mort de la jove Mahsa Amini. «¡Per la llibertat!», exclama l’actriu Juliette Binoche, tisores en mà, per obrir aquest vídeo, difós a través de les xarxes socials.

Diverses desenes d’artistes i activistes –majoritàriament gal·les, si bé també hi ha personalitats com la cantant belga Angèle– apareixen tallant-se el cabell a la gravació, que acompanyada per la cançó italiana ‘Bella Ciao’, explica també la mort de l’Amini en mans de la policia de la moral iraniana per portar malament el vel.

En la llista d’estrelles i activistes participants figuren també noms com les actrius franceses Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, Bérénice Bejo i Isabelle Huppert.

Notícies relacionades

Mahsa Amini, de 22 anys, va morir el 16 de setembre passat després de ser detinguda per l’anomenada policia de la moral a Teheran perquè consideraven que portava mal col·locat el vel islàmic.

Des d’aleshores han tingut lloc diverses protestes que han causat 41 morts segons un recompte de la televisió estatal iraniana de la setmana passada, una xifra que l’oenagé Iran Human Rights, amb base a Oslo, eleva a 92.

Temes:

Iran Dones