La guerra de Putin

El líder opositor Navalni rellança el seu moviment polític

El polític rus Volkov condemna que «qualsevol canvi de règim significa guerra»

zentauroepp38062412 russian opposition leader alexei navalny speaks at the openi180314133202 / Evgeny Feldman

zentauroepp38062412 russian opposition leader alexei navalny speaks at the openi180314133202
El líder opositor Navalni rellança el seu moviment polític

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’equip d’Aleksei Navalni, principal dirigent opositor rus, anuncia l’activació d’un moviment nacional de protesta contra la repressió del Govern de Vladímir Putin. Les protestes tindran per objectiu capitalitzar les conseqüències humanitàries que ha tingut la invasió sobre Ucraïna i la consegüent mobilització de la població. 

S’estima que més de 200.000 militars reservistes han sigut reclutats per combatre en el prolongat conflicte amb Ucraïna, cosa que ha suposat la fugida de Rússia de desenes de milers de persones, segons el Govern rus. Des de l’oposició, l’activista Ivan Zhdanoz, declara que «la majoria silenciosa ha despertat. Putin l’ha despertat».

Repressió de les manifestacions

Notícies relacionades

Més de 2.400 persones han sigut detingudes per participar en manifestacions, segons el grup d’activisme OVD, i el Centre Levada estima que 7 de cada 10 ciutadans senten por. Després dels últims esdeveniments, Leonid Volkov afirma que «l’impensable ha ocorregut: la guerra i la destrucció ha arribat a Rússia».

Sota aquest panorama i, amb Navalni empresonat per frau i les seves organitzacions dissoltes per ser considerades «extremistes», el líder opositor pretén reconfigurar una xarxa de contactes contra l’actual règim rus i fa una crida per reclutar advocats, dissenyadors i voluntaris capaços d’imprimir i repartir fullets.