Pugna tecnològica

Els Estats Units guanyen a Rússia un càrrec crucial per a la llibertat a internet

La candidata de Washington, Doreen Bogdan, és elegida secretària general de l’organisme de l’ONU que regula les telecomunicacions globals

Els Estats Units guanyen a Rússia un càrrec crucial per a la llibertat a internet

Daniel Mihailescu (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Estats Units han guanyat aquest dijous un vot crucial per assegurar-se el lideratge en l’organització internacional més gran que regula internet. La seva candidata, Doreen Bogan, s’ha imposat al candidat de Rússia i ha sigut elegida secretària general de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT).

Amb la seva victòria, Bogdan es converteix així en la primera dona a ocupar aquest càrrec en els 157 anys de vida de la institució i dona a Washington el seu primer lideratge en ella des dels anys 60.

L’UIT és l’organisme internacional de més pes en la regulació de les telecomunicacions, des de la ràdio o els espectres televisius a internet.

Llibertat a internet

Notícies relacionades

Aquestes eleccions eren vistes com a crucials per mantenir la llibertat a la xarxa. Tot i que els poders del secretariat general són limitats, la candidatura russa a ocupar-lo havien aixecat sospites, ja que fa anys que el Kremlin demana donar més poders als governs per controlar l’accés a internet.

Règims autocràtics com la Xina, l’Aràbia Saudita o l’Iran formen part d’aquest mateix bloc que prefereix una internet sota la seva mirada que el model actual, que pot escapar a la censura.