Crisi energètica

Descoberta una quarta fuita al gasoducte Nord Stream

Suècia no descarta la possibilitat que «una potència estrangera estigui al darrere» del suposat sabotatge

Descoberta una quarta fuita al gasoducte Nord Stream
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Costanera sueca ha descobert aquest dijous una nova fuita de gas als gasoductes Nord Stream 1 i 2, elevant la xifra total de filtracions a quatre, segons ha informat el Canal 4 de la televisió de Suècia. «S’ha descobert una altra fuita de gas al mar Bàltic, segons confirma la Guàrdia Costanera. Això significa que s’han trobat un total de quatre fugues al Nord Stream 1 i 2», ha detallat l’esmentada cadena durant una retransmissió en directe.

Dues de les fugues al Nord Stream han tingut lloc a la zona del mar Bàltic pertanyent a Dinamarca, i dues més a la zona pertanyent a Suècia. La unitat d’intel·ligència de la Policia (SÄPO) de Suècia s’ha fet càrrec de la investigació de les fuites de gas i no ha descartat la possibilitat que «una potència estrangera estigui al darrere» del suposat sabotatge.

Explosions

Notícies relacionades

Durant la jornada de dimarts, Dinamarca, Polònia, els Estats Units i Noruega van expressar sospites sobre el fet que les fugues al gasoducte siguin conseqüència d’actes de sabotatge. Sismòlegs de Suècia han anat més enllà i han confirmat explosions en la zona hores abans de confirmar-se les fugues.

L’empresa operadora del Nord Stream, Nord Stream AG, va indicar dimarts que els danys soferts als conductes a última hora de dilluns «no tenen precedents», després d’una fuita de gas en un dels trams del Nord Stream 2 i una pèrdua de pressió al Nord Stream 1, sense que per ara se’n coneguin les causes.

Temes:

Rússia