Tensió bèl·lica

L’ambaixada dels EUA a Rússia demana als seus ciutadans que surtin «immediatament» de Rússia

La legació diplomàtica insta a deixar el país «mentre hi hagi opcions limitades de viatges comercials»

L’ambaixada dels EUA a Rússia demana als seus ciutadans que surtin «immediatament» de Rússia

EFE / ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts

L’ambaixada dels Estats Units a Rússia ha demanat als seus ciutadans que abandonin «immediatament» aquest país, segons es desprèn d’un comunicat publicat a la web de la legació diplomàtica. «Els ciutadans dels Estats Units no han de viatjar a Rússia i aquells que resideixen o viatgen (ara) a Rússia han de sortir del país immediatament mentre hi hagi opcions limitades de viatges comercials», diu la nota.

Notícies relacionades

Després de l’ordre de Vladímir Putin de mobilitzar 300.000 reservistes per al conflicte d’Ucraïna, s’han publicat noves imatges per satèl·lit que mostren cues quilomètriques de russos fugint cap a Geòrgia i Mongòlia. Les imatges mostren cues de vehicles –camions de càrrega i cotxes– esperant atrapats en llargs embussos per intentar passar les fronteres.

La cua per creuar Geòrgia s’estén al llarg de més de 16 quilòmetres. L’espera estimada per entrar a Geòrgia va assolir diumenge les 48 hores, amb més de 3.000 vehicles fent cua per travessar la frontera, segons van informar els mitjans de comunicació estatals russos. La capital georgiana, Tbilisi, ja havia comptabilitzat uns 40.000 russos des que Moscou va envair Ucraïna el 24 de febrer, segons les estadístiques del Govern.