Eleccions a Itàlia

Els progressistes italians treuen tota l’artilleria per guanyar les eleccions a Itàlia

En el tancament de la seva campanya, el cap del Partit Democràtic, Enrico Letta, acusa la coalició de dreta de ser «retrògrada» i racista

«L’alternativa progressista ets tu», li ha dit el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez

Els progressistes italians treuen tota l’artilleria per guanyar les eleccions a Itàlia
1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Enrico Letta, el líder del Partit Democràtic italià (PD), va treure aquest divendres tota la seva artilleria com a últim intent per frenar l’avenç de la coalició de dreta, favorita en la intenció de vot en els crispats comicis d’aquest diumenge. Amb un al·legat final breu i ple d’eslògans senzills, Letta ha acusat els seus rivals polítics de ser «una dreta retrògrada» que vol fer recular Itàlia en drets i llibertats. «Nosaltres hem fet una campanya electoral parlant de la Itàlia del futur. Ells parlen de coses del passat», ha dit.

Amb aquest punt de partida, el progressista ha començat la seva al·locució en la qual ha demanat menys impostos per als treballadors, alhora que ha criticat la proposta dels seus rivals de tirar endavant l’anomenada ‘flat tax’, una taxa que significa «ajudar els rics», segons ha afirmat. Tot seguit, Letta ha criticat la dreta per la seva negativa a concedir la ciutadania als menors estrangers nascuts o crescuts a Itàlia abans dels 12 anys, i que han estudiat al país transalpí. 

Notícies relacionades

«És vergonyós. Hi ha atletes que no són blancs ni aris, però han guanyat medalles per a aquest país», ha dit, a l’utilitzar intencionalment el llenguatge racista que els progressistes li imputen a la dreta italiana. En aquesta línia, Letta ha rebutjat també les crítiques «contra la ciència» de Giorgia Meloni, la líder de l’ultradretà de Germans d’Itàlia, que dijous va criticar el model sanitari portat endavant fins ara per combatre la pandèmia.

Amb això, el progressista també ha qualificat la dreta de «negacionista» sobre la crisi climàtica. «Els nois de Friday For Future tenen raó a protestar i ho han de fer més», ha argumentat, al defensar així mateix la Unió Europea (UE). «¡N’hi ha prou amb criticar la UE!», ha afirmat. «El nostre afany no acaba aquest divendres, comença en aquests dies», ha afegit, amb una frase que va semblar un avís als seus rivals polítics que continuarà portant endavant iniciatives de contrast a les seves activitats. «Des d’Espanya, tot l’ànim, perquè l’alternativa progressista que tu, Enrico, representes, guanyi en les eleccions a Itàlia», li ha augurat Pedro Sánchez, president del Govern espanyol.