Fugir del país

Així és l’èxode massiu de la població russa, en augment després de l’anunci de Putin

  • Reportatge multimèdia: La frontera salvatge entre Finlàndia i Rússia

  • Multimèdia | Agents ‘freelance’ al servei del Kremlin

Així és l’èxode massiu de la població russa, en augment després de l’anunci de Putin
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les intencions d’ abandonar Rússia tant com es pugui han esclatat aquest dimecres davant el nou anunci de Putin sobre la seva «mobilització parcial» de tropes. Molts homes no volen fer el servei militar obligatori, ja que una gran part no està a favor de l’ofensiva del país a Ucraïna o simplement no vol involucrar-se en aquesta guerra.

És així que la demanda de vols per sortir de Rússia ha sigut tan significativa que els bitllets amb origen rus s’han arribat a esgotar.

La pàgina oficial que rastreja els vols en temps real, Flight Radar, ha notificat aquesta curiositat impactant amb un vídeo: «Els vols que surten de Moscou i Sant Petersburg avui. L’AP està reportant molts vols internacionals que surten de Rússia i fins i tot un ‘sold out’ o bitllets disparats de preu després que Putin anunciés la mobilització de reserves», apuntava al tuit.

Una altra via: el cotxe

Altres ciutadans russos han decidit exiliar-se a un altre país amb cotxe, després dels pocs bitllets d’avió a les nacions on els russos no necessiten visat, com Armènia, Turquia, l’Azerbaidjan i Àsia Central.

Notícies relacionades

A la veïna Finlàndia, l’arribada de ciutadans russos per carretera ha augmentat un 57% aquest dimecres, segons ha informat la Guàrdia de Fronteres finlandesa a l’agència Efe, que va assenyalar que aquest dijous el trànsit d’entrada també és intens.

Finlàndia s’ha convertit pràcticament en l’únic país d’entrada per als ciutadans russos a la Unió Europea (UE), a causa del tancament de l’espai aeri als avions russos i al bloqueig virtual de les fronteres terrestres de les repúbliques bàltiques i Polònia a nacionals d’aquest país a conseqüència de la guerra d’Ucraïna.