Inundacions a Àsia

Almenys 17 morts per les pluges torrencials al Nepal

  • El monsó provoca estralls al país, danya infraestructures i causa pèrdues milionàries en l’agricultura

Almenys 17 morts per les pluges torrencials al Nepal

Narendra Shrestha / Efe

1
Es llegeix en minuts

Almenys 17 persones han mort i set més es troben desaparegudes al Nepal a causa dels despreniments causats per les intenses pluges a l’oest del país asiàtic, van afirmar fonts oficials aquest dissabte a Efe. Les fortes pluges van provocar despreniments a tres zones diferents, va afirmar Dipesh Rijal, el cap del districte d’Achham, on van tenir lloc els ensorraments.

L’oest del Nepal s’ha vist colpejat per pluges incessants en els últims tres dies. «Les precipitacions han afectat la xarxa elèctrica i els transports per carretera a Achham», va dir Rijal. El dirigent local va precisar que set persones segueixen en parador desconegut. Els equips de recerca i rescat han sigut mobilitzats a la zona.

Les fortes precipitacions estan causant estralls al Nepal en els últims dies. Almenys cinc persones van morir a causa de les inundacions la setmana passada pels esllavissaments de terra al districte de Darchula, a l’oest fronterer amb l’Índia.

175 morts en un any

Notícies relacionades

Almenys 175 persones han mort l’últim any al Nepal a causa de les inundacions i els esllavissaments de terra provocats per les intenses pluges associades al monsó, que sol afectar el país des del començament de juny fins a finals de setembre, segons les últimes dades del Ministeri de l’Interior nepalès. Una part important de la població nepalesa viu en zones muntanyoses sensibles a aquest tipus de catàstrofes.

El país va registrar l’octubre passat un rècord inusual de precipitacions torrencials que van causar més de 100 morts i important danys materials al sector agrícola. Les pèrdues a la producció d’aliments s’estimen en uns 100 milions de dòlars.