Guerra a Ucraïna

Trobada una fossa comuna amb 440 cadàvers a la localitat ucraïnesa d’Izium

  • Zelenski, que ha recuperat la ciutat ocupada pels russos, culpa Rússia dels crims

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Un total de 440 cadàvers sense cap identificació han sigut localitzats fins ara en una fossa a la ciutat ucraïnesa d’Izium, a la regió de Khàrkiv, ocupada per l’Exèrcit rus fins que fa tot just uns dies va ser recuperada per Kíiv. «S’estan descobrint fosses comunes a Izium després de ser alliberada dels russos», va explicar aquest divendres el Ministeri de Defensa ucraïnès en el seu compte de Twitter.

El ministeri ucraïnès va afegir que a Izium «ja s’han iniciat les accions processals necessàries» i que per aquest dissabte «hauria d’estar disponible més informació –clara, verificada–» sobre aquestes troballes. El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va informar també de la troballa, tot i que no va concretar el nombre de fosses: «Es va trobar un enterrament massiu de persones a Izium».

Notícies relacionades

«Volem que el món sàpiga el que realment està passant i a què ha conduït l’ocupació russa. Butxa, Mariúpol, ara, per desgràcia, Raisin...», va dir el mandatari, que va afegir: «El món ha de responsabilitzar Rússia per aquesta guerra».

La localitat d’Izium, ocupada per les tropes russes durant setmanes, va ser recuperada per l’Exèrcit ucraïnès en la contraofensiva llançada la setmana passada pel Govern de Kíiv sobre el sud i l’est del país.