Atrapat més de 24 hores

Vídeo | El miraculós rescat d’un nadó sepultat entre runa a Jordània

Va ser salvat després de l’ensorrament d’un vell edifici de quatre pisos que va matar almenys deu persones

Vídeo | El miraculós rescat d’un nadó sepultat entre runa a Jordània

Twitter

3
Es llegeix en minuts
France Presse

Als jordans els va resultar difícil creure la notícia, i molts asseguraven que era un «miracle». La Malak, una nena de quatre mesos, va ser trobada amb vida sota la runa d’un edifici esfondrat a Amman, després d’haver-hi estat atrapada durant més de 24 hores.

Els rescatistes van treure la Malak (‘àngel’, en àrab) d’entre la runa dimecres a la nit, un dia després de l’ensorrament d’un vell edifici de quatre pisos que va matar almenys deu persones.

El nadó miracle ja és amb els seus pares, i s’han vist escenes de joia en la seva família i entre els jordans.

Un altre supervivent va ser trobat dimecres a la nit: un home de 45 anys, també anomenat Malak. També es van extreure quatre cossos de la runa de l’edifici de mig segle d’antiguitat a Jabal al-Weibdeh, un dels barris més antics d’Amman.

Imatges a les xarxes

Els vídeos van mostrar com els rescatistes treien la nena, que vestia un pijama rosa i mitjons blaus abans de pujar-lo a una ambulància que es va dirigir ràpidament a l’hospital més pròxim.

La nena miracle només té alguns hematomes, va dir a l’AFP la seva mare Israa Raed, davant l’hospital de Luzmila, on hi havia la Malak, la seva única filla.

«La meva alegria és indescriptible. Dono gràcies a Deu. El metge em va dir que va ser un miracle que la meva filla fos rescatada de la runa d’un edifici de quatre pisos esfondrat.

L’Israa, de 26 anys, va dir que va deixar la seva filla amb una amiga que vivia en un apartament al soterrani de l’edifici.

«Vaig deixar la meva filla a casa i me’n vaig anar a entregar una comanda», va dir la noia, que treballa al sector de productes de bellesa.

«Una hora després vaig rebre una trucada dient que la meva filla havia caigut, així que vaig córrer com una boja. Vaig pensar que potser havia caigut del llit, però quan vaig arribar, vaig veure que tot l’edifici s’havia esfondrat».

«La veu d’un nen»

«Vaig cridar ‘on és la meva filla’ i em vaig preguntar com havia pogut passar això». «Vint-i-quatre hores després, els rescatistes em van dir que van sentir la veu d’un nen [...] Vaig dir: ‘Senyor, que sigui la meva filla’», va continuar. «Es va poder salvar gràcies a una bretxa a la paret per la qual podia respirar», segons explica la seva mare.

«En tot moment vaig sentir que era viva i el meu marit em va tranquil·litzar repetint que la nostra filla estava bé i que ens esperava».

«Quan la vaig veure per primera vegada, la vaig reconèixer gràcies al pijama rosa. Vaig cridar d’alegria i vaig resar a Déu perquè els altres [persones atrapades sota la runa] se salvessin», afegeix l’Israa, que, no obstant, lamenta la mort de la seva amiga i la seva filla en l’accident.

El rescat de la Malak va causar un gran alleujament al carrer jordà. «És un miracle diví que hagin pogut treure amb vida una nena d’aquesta edat», va dir a l’AFP Houssam Abboud, de 50 anys.

Wissam Ziyadin, de 42 anys, va dir que no es creia la notícia quan se’n va assabentar pels mitjans.

L’ensorrament d’aquest edifici, en canvi, va provocar tragèdies en altres famílies com la d’Abeer, una mare que va perdre els seus tres fills: El Mohammad, de 17 anys; la Malak, de 9 i l’Amira, de 12.

Notícies relacionades

Aquesta dona, que va perdre el seu marit fa uns dos anys, va deixar els seus tres fills a casa mentre anava a comprar.

La fiscalia de Jordània va ordenar tres arrestos com a part de la investigació, incloent-hi l’administrador de l’edifici i dues persones més involucrades en les renovacions que suposadament es van portar a terme a l’edifici, segons l’agència oficial de notícies Petra.