Canvi a Europa

La dreta guanya les eleccions a Suècia

Magdalena Andersson accepta el triomf del bloc de quatre partits de la dreta i anuncia la seva dimissió

La dreta guanya les eleccions a Suècia

EFE / Pontus Lundahl (Efe)

1
Es llegeix en minuts

La primera ministra socialdemòcrata de Suècia, Magdalena Andersson, ha acceptat la derrota. Després d’un disputat procés electoral, el bloc de quatre partits de dretes han guanyat les eleccions i estan en disposició de formar un nou Govern. Andersson ho ha admès i ha anunciat que dimitirà. En concret, Andersson ha assegurat a la premsa a Estocolm que presentarà la seva renúncia aquest dijous al matí, sense esperar els resultats definitius dels comicis.

Notícies relacionades

El bloc de l’oposició està encapçalat per Ulf Kristersson, líder del Partit Moderat. Kristersson va iniciar converses amb tres partits que van recolzar la seva candidatura, inclòs el moviment antiimmigració Demòcrates Suecs, que es van alçar en les eleccions com la segona força política més important del país després dels socialdemòcrates d’Andersson.

Malgrat que queda part del recompte de les eleccions a Suècia, la primera dona en ser primera ministra de Suècia ha anunciat la seva renúncia immediata al càrrec. Els moderats, els demòcrates suecs, els demòcrates cristians i els liberals tenien un avantatge d’un escó després de les eleccions de diumenge, però semblaven obtenir 176 escons en el parlament de 349 escons davant els 173 escons del centreesquerra, segons les últimes xifres de l’autoritat electoral. El resultat encara s’ha de confirmar oficialment, probablement per al cap de setmana. Els partits de la dreta arribaran presumiblement al 20,6% dels vots.

Temes:

Suècia