Dol a la Gran Bretanya

¿En quins països ha regnat Isabel II i en quins regnarà Carles III? Mapa de la Commonwealth

El monarca del Regne Unit és també el cap d’Estat de 14 països més del món

  • DIRECTE | Última hora de les reaccions a la mort de la reina Isabel II

  • PERFIL MULTIMÈDIA | Isabel II, l’última gran reina d’Europa

Britain’s Queen Elizabeth leaves with her husband Prince Philip following a Commonwealth Day service at Westminster Abbey in London, Britain March 13, 2017. REUTERS/Toby Melville

Britain’s Queen Elizabeth leaves with her husband Prince Philip following a Commonwealth Day service at Westminster Abbey in London, Britain March 13, 2017. REUTERS/Toby Melville / TOBY MELVILLE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Francisco José Moya
Francisco José Moya

Infografia

ver +

Isabel II no era només la reina d’Anglaterra. Com tampoc Carles III serà cap d’Estat únicament al Regne Unit. El titular de la Corona britànica és també el sobirà de 14 estats independents constituïts en regne que formen part de la Commonwealth (Mancomunitat de Nacions). Es tracta del Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, Jamaica, Bahames, Belize, Granada, Papua Nova Guinea, les illes Salomó, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent i les Grenadines, Antigua i Barbuda i San Cristóbal i Nieves.

Notícies relacionades

No obstant, la Commonwealth és una organització molt més àmplia. Està composta per 54 països independents i semiindependents que, amb l’excepció de Moçambic i Ruanda, comparteixen vincles històrics amb el Regne Unit. Antigament, Irlanda i Zimbàbue també van formar-ne part.

En el següent mapa interactiu es poden consultar els països dels quals el monarca del Regne Unit és cap d’Estat i dels quals Isabel II va ser reina en algun moment dels seus 70 anys en el tron. En tots els casos s’inclou l’any en què van passar a formar part de la Corona britànica.