Inundació

Les pluges inunden un aparcament a Corea del Sud i provoquen set morts

  • La pujada de l’aigua va atrapar nou persones al garatge subterrani a Pohang, de les quals només dos van sobreviure

Les pluges inunden un aparcament a Corea del Sud i provoquen set morts

Europa Press/Contacto/NEWSIS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats sud-coreanes han anunciat aquest dimecres la mort de set de les nou persones que havien quedat atrapades en un garatge subterrani a la ciutat de Pohang a causa de les fortes pluges que està originant al sud-est del país el tifó ‘Hinnamnor’. Les nou persones havien quedat atrapades a l’estacionament subterrani d’un complex d’apartaments a Pohang, 270 quilòmetres al sud-est de Seül, després d’anar-hi per recollir el seu automòbil enmig de pluges torrencials provocades pel tifó, segons ha informat l’agència Yonhap.

Els rescatistes han portat a terme una recerca a l’aparcament inundat i han tret nou persones de l’aigua, de les quals només dues es trobaven amb vida. Els dos supervivents –un home de 39 anys i una dona de 52– han sigut rescatats entre dimarts a les 20.15 hores (hora local) i aquest dimecres a les 2.15 hores. Els supervivents es troben relativament bé, segons ha pogut saber l’esmentada agència. Els altres set van ser rescatats al principi en estat d’aturada cardíaca, tot i que han sigut declarats morts posteriorment.

Notícies relacionades

Aquest dimecres al matí, els rescatistes estan portant a terme una operació per drenar l’estacionament per buscar qualsevol víctima restant, però és poc probable que hi hagi més supervivents.

Pohang està sent la ciutat més castigada pel supertifó que s’està obrint pas a través de la part meridional del país, inundant carreteres i edificis i provocant esllavissaments de terra. L’últim informe comptabilitza un total de 10 morts i dos desapareguts, segons la Seu Central de Contramesures per Desastre i de Seguretat. Així mateix, també s’han registrat tres ferits.