Comiat a Rússia

Putin no acudirà al funeral de Gorbatxov per problemes d’agenda

El president rus és un ferm detractor del llegat de l’últim dirigent de l’URSS

Putin no acudirà al funeral de Gorbatxov per problemes d’agenda

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El president rus Vladímir Putin no anirà dissabte al funeral de l’últim dirigent de l’antiga URSS, Mikhaïl Gorbatxov, mort a l’edat de 91 anys, ha confirmat dijous el portaveu del Kremlin. «Sabem que la cerimònia principal serà el 3 de setembre, igual com el funeral, però l’agenda del president no li permetrà ser-hi», ha declarat a la premsa Dmitri Peskov.

Notícies relacionades

El portaveu va precisar que Putin, ferm detractor del llegat del dirigent, ja havia visitat l’hospital moscovita on va morir Mikhaïl Gorbatxov per rendir-li homenatge i «col·locar flors al seu fèretre». Ha afegit que hi haurà «elements de funeral nacional» durant l’enterrament de Gorbatxov, per exemple una «guàrdia d’honor», i que s’està organitzant «amb l’ajuda de l’Estat».

L’últim dirigent de la Unió Soviètica va morir dimarts a la nit als 91 anys després d’una «llarga i greu malaltia». Gorbatxov va estar al poder entre el 1985 i el 1991, i va desencadenar la desaparició de la Unió Soviètica durant el seu mandat, mentre intentava salvar-la a través de reformes democràtiques i econòmiques.