EUA

Un menor d’11 anys perd una cama després de l’atac d’un tauró a Florida

L’esqual va mossegar el nen a l’extremitat i els sanitaris van haver d’amputar-li’n una part

Un menor d’11 anys perd una cama després de l’atac d’un tauró a Florida

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

Un menor d’11 anys que feia ‘snorkeling’ als Cayos de Florida (EUA) va ser mossegat per un tauró i va necessitar ser aerotransportat d’urgència a un hospital, on van haver d’amputar-li part d’una cama, el segon cas d’amputació d’una extremitat per atac d’esqual recentment en aquest estat.

Jameson Reeder Jr. estava dissabte passat practicant ‘snorkeling’ amb la seva família en aigües poc profundes d’un escull als Cayos de Florida, a l’extrem sud de l’estat, quan va ser atacat presumiblement per un tauró camús d’uns 2,5 metres, segons va assenyalar el seu oncle, Joshua Reeder, a les xarxes socials. L’esqual va clavar una queixalada al menor just per sota del genoll que li va causar una greu hemorràgia; però «miraculosament, malgrat el dolor i els seus crits demanant ajuda, va aconseguir mantenir-se a la superfície», va dir el seu oncle.

La família va treure el jove de l’aigua, el van pujar a l’embarcació i li van practicar un torniquet a la cama per aturar l’hemorràgia, segons informen aquest dilluns mitjans locals. Casualment, en una embarcació pròxima hi havia una dona que és infermera i va ajudar en els primers auxilis el menor abans de ser aerotransportat al Nicklaus Children’s Hospital de Miami, on els facultatius no van tenir més remei que amputar-li part de la cama. «Van haver d’amputar-li part de la cama just sota del genoll per salvar-li la vida, ja que no era operable pel mal que havia causat el tauró», va comentar Joshua Reeder a la seva publicació a Facebook. L’oncle del noi va assenyalar que el seu nebot «està fora de cirurgia i descansant, i ara ha conegut la història del que li va passar».

Es tracta del segon cas d’amputació d’una cama a un menor en tot just dos mesos a Florida. El 30 de juny, Addison Bethea, de 17 anys, va sobreviure a l’atac d’un tauró a Keaton Beach, al nord-oest d’estat, però va patir l’amputació parcial de la cama, igual com Jameson Reeder.

Notícies relacionades

Segons la pàgina Tracking Sharks, fins al 8 d’agost s’han registrat aquest any 57 mossegades per atacs de tauró arreu del món, 6 dels quals mortals. Als Estats Units, on es comptabilitzen 31 atacs d’esquals, l’estat de Florida és el que n’ha registrat més (18), seguit de Nova York (6) i Carolina del Sud (3), segons aquesta organització.

L’Arxiu Internacional d’Atacs de Tauró (ISAF), una entitat de la Universitat de Florida que és considerada la màxima autoritat mundial en la matèria, va publicar al gener passat el seu informe anual, en el qual es recull que nou persones van perdre la vida el 2021 a causa de mossegades de tauró «no provocades». El 2021, hi va haver 28 casos a Florida, cosa que significa el 38% del total ocorregut aquell any arreu del món, quan hi va haver un total de 73 no provocats, dels quals 9 de mortals, i 39 de provocats.