Condemna l’atac

La UE demana el rebuig internacional de l’atac contra Rushdie

L’escriptor, amb respiració assistida i ferides molt greus, continua a l’hospital de Pennsilvània

La UE demana el rebuig internacional de l’atac contra Rushdie

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’alt representant de la Unió Europea (UE) per a Afers Exteriors, Josep Borrell, va condemnar dissabte l’atac contra l’escriptor Salman Rushdie, que lluita per la seva vida després de ser apunyalat a l’estat de Nova York, i va instar al «rebuig internacional» d’«accions criminals» que violen el drets fonamentals.

«Condemno enèrgicament l’atac a Salman Rushdie i li desitjo una ràpida recuperació», va escriure Borrell en el seu perfil oficial a Twitter.

El cap de la diplomàcia comunitària va demanar «el rebuig internacional de les accions criminals que violen els drets i llibertats fonamentals» i ho va considerar «l’únic camí cap a un món millor i més pacífic».

Rushdie, amb respiració assistida i ferides molt greus, continua a l’hospital de Pennsilvània al qual va ser transportat després de l’agressió que va patir poc abans d’oferir una xerrada en una institució educativa al nord-oest de Nova York en mans d’un home de 24 anys, identificat com Hadi Matar, que avui ha sigut acusat d’intent d’assassinat.

Notícies relacionades

L’atac s’ha produït 33 anys després de ser condemnat a mort pel règim islàmic de l’Iran per la seva novel·la ‘Els versos satànics’.

Llavors, Teheran va emetre una fàtua o edicte religiós que va posar preu al cap de Rushdie perquè considera aquesta novel·la un insult a l’Alcorà, a Mahoma i a la fe islàmica.