A Londres

Pista d’aterratge fosa al Regne Unit per la calor

  • Algunes companyies, com EasyJet i Ryanair han hagut de desviar algunes de les seves arribades cap a aeroports pròxims

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats de l’aeroport de Luton, ubicat a la capital del Regne Unit, Londres, han suspès temporalment alguns vols a causa que les altes temperatures han arribat a aixecar part de l’asfalt de la pista.

La Direcció de l’aeròdrom ha informat més tard que, pels volts de les 18.00 hores (hora local) d’aquest dilluns ja s’havia recobrat la normalitat per als vols tant de sortida com d’arribada, segons recull la radiotelevisió pública britànica BBC.

Un portaveu de Londres-Luton havia apuntat anteriorment que els vols s’havien suspès de manera temporal per «permetre una reparació essencial a la pista», malmesa després que les altes temperatures aixequessin una «petita secció» de l’asfalt.

Algunes companyies, com EasyJet i Ryanair han hagut de desviar algunes de les seves arribades cap a aeroports pròxims. Així mateix, EasyJet ha informat que ha hagut de cancel·lar alguns vols cap a Belfast, Milà i Palma.

Notícies relacionades

L’Oficina Meteorològica britànica ha declarat per a aquest dilluns i dimarts l’alerta roja per altes temperatures que deixaran en alguns punts d’Anglaterra xifres superiors als 40 graus centígrads.

D’acord amb el servei meteorològic estatal, l’aeroport de Luton ha arribat a registrar una temperatura màxima de 35 graus centígrads entre les 14.00 i 16.00 hores (hora local).