Avortament als EUA

Neguen l’avortament a Ohio a una nena de deu anys que va ser violada

La petita ha hagut de ser traslladada a l’estat d’Indiana després de la negativa a practicar la interrupció de l’embaràs al seu estat natal

Neguen l’avortament a Ohio a una nena de deu anys que va ser violada

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Una nena de deu anys que estava embarassada de sis setmanes com a conseqüència d’una violació ha hagut de traslladar-se fora de l’estat d’Ohio perquè a finals de juny va entrar en vigor la prohibició de l’avortament a nivell estatal després de la decisió del Tribunal Suprem nord-americà de suprimir el dret a l’avortament a nivell federal.

La nena ha hagut de ser traslladada a l’estat d’Indiana després de la negativa a practicar la interrupció de l’embaràs al seu estat natal quan dilluns passat una ginecòloga va determinar que estava embarassada de sis setmanes i tres dies, segons ha informat aquest dissabte l’‘Indianapolis Star Tribune’.

La llei estatal prohibeix els avortaments a partir de la sisena setmana, quan es preveu que el fetus comença a tenir batec. La norma ha sigut recorreguda, però el Tribunal Suprem d’Ohio va dictaminar la seva vigència fins que es resolguin els recursos, ha informat ‘The Cincinnati Enquirer’.

Notícies relacionades

Indiana també està tramitant una llei estatal de l’avortament i hi ha prevista ja una sessió del congrés estatal per al 25 de juliol en la qual la majoria republicana previsiblement imposarà noves restriccions.

Els sanitaris d’Indiana han detectat un increment dels pacients procedents d’altres estats que demanen la realització d’avortaments perquè als seus llocs d’origen ja està prohibit.