Crisi del coronavirus

A Suïssa se li caduquen les vacunes: 620.000 aniran a les escombraries

Unes 200.000 dosis es trobaven bloquejades a les xarxes sanitàries cantonals, i les 420.000 restants formaven part del contingent farmacèutic de l’Exèrcit suís

A Suïssa se li caduquen les vacunes: 620.000 aniran a les escombraries
1
Es llegeix en minuts

Més de 620.000 dosis de vacunes anticovid fabricades per la firma nord-americana Moderna seran destruïdes a Suïssa a l’haver superat la data de caducitat, va informar la televisió nacional RTS.

Unes 200.000 dosis es trobaven bloquejades a les xarxes sanitàries cantonals, i les 420.000 restants formaven part del contingent farmacèutic de l’Exèrcit suís, va indicar el mitjà suís.

RTS va advertir que una gran quantitat de vacunes adquirides pel país centreeuropeu podrien córrer la mateixa sort, ja que les últimes dades disponibles apunten que hi ha set milions de dosis sense administrar als magatzems de l’Exèrcit.

El país, a més, ha contractat amb les farmacèutiques 34 milions més de dosis per a tot el 2022, una xifra que molts estimen excessiva per a un país de vuit milions d’habitants.

Alhora, la demanda de vacunes contra la covid ha baixat sensiblement en els últims mesos en territori suís, i actualment només se n’administren diàriament unes 1.200 a tot el país.

Notícies relacionades

Fins a 15 milions de les dosis excedents es podrien donar al programa COVAX, amb el qual l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i els seus socis redistribueixen vacunes contra la covid a països en desenvolupament.

Es calcula que almenys uns 240 milions de dosis de vacunes anticovid van acabar caducant als països desenvolupats durant la pandèmia, d’acord amb un estudi publicat el mes passat per la firma d’anàlisi de dades sanitàries Airfinity.