Cartagena de Indias

Vídeo | Assassinat el fiscal antimàfia del Paraguai durant la seva lluna de mel a Colòmbia

  • Les autoritats colombianes i nord-americanes s’involucren en les investigacions del succés

Vídeo | Assassinat el fiscal antimàfia del Paraguai durant la seva lluna de mel a Colòmbia
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El fiscal del Paraguai Marcelo Pecci, especialitzat en crim organitzat, ha sigut assassinat en un presumpte atemptat mentre estava de lluna de mel a Cartagena, a Colòmbia, segons ha confirmat aquest dimarts l’ambaixadora paraguaiana al país, Sophia López Garelli.

Pecci, amb experiència en unitats contra el narcotràfic, blanqueig de capitals i finançament del terrorisme a la Fiscalia paraguaiana, ha sigut ferit de bala en un atac perpetrat per persones no identificades en una platja d’una illa a la península de Barú, a la ciutat de Cartagena.

Una informació preliminar difosa per mitjans colombians assenyala que el crim va ser perpetrat per dues persones que es van acostar al fiscal en una moto aquàtica i van obrir foc des d’allà. Pecci va ser traslladat a un centre de salut, però ja hi va arribar sense vida.

S’havia desplaçat a Cartagena amb la seva dona, Claudia Aguilera, amb qui va contraure matrimoni el 30 d’abril. Hores abans, Aguilera, que n’ha sortit il·lesa, havia anunciat a les xarxes socials que la parella esperava el seu primer fill, segons ha recollit el diari paraguaià ‘ABC Color’.

El Ministeri d’Exteriors paraguaià ha informat que ha demanat a López Garelli contactar amb la dona del fiscal i amb les autoritats colombianes amb l’objectiu de reunir la màxima informació possible. La cònsol Romy Romero ja està de camí a Cartagena per seguir de prop les investigacions.

Per la seva banda, el president del Paraguai, Mario Abdo, ha publicat un missatge en el seu perfil de la xarxa social Twitter per condemnar el «covard assassinat» de Pecci, un succés que, diu, posa de dol tot el país.

«Condemnem en els termes més enèrgics aquest tràgic fet i redoblem el nostre compromís de lluita contra el crim organitzat. Les nostres sinceres condolences als seus familiars», ha apuntat Abdo.

A través de la mateixa via, el president de Colòmbia, Iván Duque, ha traslladat la repulsa de les autoritats colombianes als fets i ha informat que ha mantingut una conversa amb Abdo per comunicar-li les seves condolences i «acordar tota la cooperació per trobar-ne els responsables».

Notícies relacionades

«El director de la Policia de Colòmbia, el general Jorge Luis Vargas, ja és a la ciutat per avançar les investigacions», ha afegit el mandatari colombià. De fet, Vargas ha informat que ha ordenat el «trasllat immediat d’un equip» de la Direcció d’Investigació Criminal de la Policia colombiana.

«Els autors seran ubicats i portats davant la justícia. Màxima prioritat a aquest cas», ha indicat el director policial en un vídeo publicat a les seves xarxes socials, on, a més, indica que està en contacte amb les autoritats paraguaianes per rebre una delegació policial que s’integrarà al dispositiu desplegat per Bogotà. Els Estats Units també recolzaran la investigació, segons Vargas.