Tensió bèl·lica a l’Est

Michel es veu obligat a protegir-se d’un atac en la seva visita sorpresa a Ucraïna

El president del Consell Europeu ha constatat a Odessa els problemes derivats del bloqueig rus del port

  • 75 dies de guerra a Ucraïna

  • Guerra Rússia-Ucraïna: últimes notícies

Michel es veu obligat a protegir-se d’un atac en la seva visita sorpresa a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts

El president del Consell Europeu, Charles Michel, s’ha vist obligat a protegir-se, durant una visita sorpresa a Odessa, al sud d’Ucraïna, a causa dels atacs amb míssils, ha informat un funcionari de la Unió Europea (UE). Segons aquesta font, durant una trobada de Michel i el primer ministre ucraïnès, Denís Xmihal, «els participants van haver d’interrompre la reunió per posar-se a resguard perquè els míssils van tornar a impactar a la regió d’Odessa». Charles Michel va indicar a Twitter que havia acudit a Odessa per celebrar el Dia d’Europa.

«No esteu sols. La UE és al vostre costat», va assenyalar, denunciant l’«agressió russa» contra Ucraïna, iniciada el 24 de febrer.

Segons el funcionari europeu, Michel també va constatar durant aquesta visita sorpresa «l’impacte de la guerra russa en les cadenes de proveïment mundials», sobretot respecte als cereals, dels quals hi ha «moltes tones» «bloquejades al port a causa del bloqueig rus del mar Negre».

Notícies relacionades

Aquest bloqueig «afecta no només l’economia ucraïnesa, sinó que també obstaculitza l’accés de la resta del món als productes alimentaris vitals i posa en perill la seguretat alimentària mundial», va afegir la font comunitària.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha anunciat que ha conversat per videoconferència amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, amb qui ha parlat sobre els passos que ha fet Ucraïna per convertir-se en un país candidat a l’adhesió de la UE.