Guerra a l’est d’Europa

Ucraïna acusa Rússia de causar 62 morts en el bombardeig d’una escola

  • L’atac aeri va provocar un incendi en una escola de Bilohórivka, a la província de Lugansk

  • Putin «no pot matar soldats, sinó que mata nens innocents», denuncia el governador de la regió

Ucraïna acusa Rússia de causar 62 morts en el bombardeig d’una escola

State Emergency Services/REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Almenys 62 persones han mort en l’atac aeri rus d’aquest dissabte sobre una escola de Bilohórivka, a la província ucraïnesa de Lugansk, segons ha denunciat el governador civil-militar de la regió, Serhí Haidai. El responsable ucraïnès ha explicat al seu canal a Telegram que dissabte a les 16.37 hores un bombardeig rus va provocar un incendi al centre educatiu i a la Casa de la Cultura de la localitat, segons recull l’agència de notícies ucraïnesa Ukrinform.

«El més probable és les 60 persones que han quedat sota la runa de l’edifici hagin mort. No pot matar soldats, sinó que mata nens innocents», s’ha lamentat Haidai. «Aquestes són les autèntiques atrocitats del ‘món rus’: bombardejos sobre una escola amb un refugi antiaeri, l’assassinat de nens», ha afegit.

Notícies relacionades

Les flames van ser extingides quatre hores després, quan es van descobrir dos cossos entre la runa. 30 persones més van ser rescatades d’entre les restes de l’edifici, set de les quals estaven ferides. Llavors es va informar que probablement haurien mort 60 persones més que hi havia sota l’edifici.

«Provocar la fam»

Haidai havia alertat prèviament de la intenció de les forces russes de «provocar deliberadament la fam» a Lugansk amb atacs contra magatzems d’aliments i el sistema de proveïment d’aigua. No obstant, el governador va destacar dimarts que la situació canviaria en un termini de dues setmanes gràcies a les mesures adoptades pels aliats occidentals d’Ucraïna. «Per a l’ocupació russa, [la situació] només anirà a pitjor», va dir.