Tensió bèl·lica a l’Est

Ucraïna denuncia l’inici de l’assalt rus a l’acereria de Mariúpol

«Ens estem defensant», explica un responsable del Batalló d’Azov

  • Guerra Rússia-Ucraïna: últimes notícies en directe

Ucraïna denuncia l’inici de l’assalt rus a l’acereria de Mariúpol

REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Les forces russes han començat aquest dimarts l’assalt de la planta metal·lúrgica d’Azovstal, a Mariúpol, malgrat que a l’interior encara hi ha desenes i fins i tot centenars de civils, segons han denunciat autoritats ucraïneses. Un responsable del Batalló d’Azov, Sviatoslav Palamar, ha confirmat en declaracions al diari Pravda que les tropes russes han començat l’assalt, una informació compartida també per un responsable policial, Mikhaïlo Verxinin, en una declaració recollida per Ukrinform.

«Ens estem defensant, estem contraatacant», ha assegurat Verxinin, davant les informacions confuses sobre el que estaria passant entorn d’unes instal·lacions amb una àmplia xarxa de túnels subterranis que serveix des de fa setmanes de refugi improvisat per a civils i combatents des que va començar la invasió russa el 24 de febrer.

Notícies relacionades

L’alcalde de Mariúpol, Vadim Boitxenko, ha confirmat aquest dimarts que encara hi ha 200 civils atrapats a la planta metal·lúrgica. Les autoritats ucraïneses han acusat Rússia d’impedir el trasllat dels civils que són a la zona malgrat l’obertura d’un corredor humanitari. En tot Mariúpol es mantindrien unes 100.000 persones, sense gairebé serveis bàsics pel setge exercit per les forces russes. Moscou aspira a culminar la seva conquesta amb vista a establir un corredor entre la regió del Donbass i la península de Crimea.

La incertesa també planeja sobre el parador d’11 dels 14 autobusos amb civils evacuats de la fàbrica el cap de setmana. Les autoritats municipals han informat que desconeixen el parador d’onze dels vehicles.