Pitjor brot en dos anys

Les morts per covid pugen a Xangai i la Xina adverteix d’una «situació difícil»

Malgrat estar confinada gairebé totalment des de principis d’abril, la ciutat registra 39 morts pel virus només aquest diumenge i 87 en els últims dies

Les morts per covid pugen a Xangai i la Xina adverteix d’una «situació difícil»

ALY SONG/REUTERS

2
Es llegeix en minuts

Xangai va reportar diumenge 39 morts per covid-19, la seva xifra més alta malgrat setmanes de confinament, i Pequín va dir que la situació a la capital era «difícil» després d’un augment de contagis.

El centre de negocis cosmopolita Xangai ha sigut sota un confinament gairebé total des d’inicis d’abril, una mesura que va colpejar les cadenes de proveïment a tot el país.

La Xina, la segona economia més gran del món, ha lluitat per erradicar el pitjor brot de coronavirus en dos anys amb confinaments severs i proves massives. Manté una política de zero covid que ha impactat l’economia i l’ànim de la població.

Xangai, la ciutat més gran de la Xina, va registrar les primeres morts el 18 d’abril malgrat detectar milers de casos diaris en les últimes setmanes. Dades de la Comissió Nacional de Salut de la Xina van indicar que 39 persones van morir diumenge a Xangai, cosa que eleva a 87 el total en els últims dies a la ciutat, que va registrar gairebé 22.000 nous contagis del coronavirus. La xifra de morts més gran en un dia s’havia donat dissabte, amb 12.

Contagis a Pequín

Pequín va reportar 22 nous contagis, després d’advertències d’un alt càrrec de la capital que la ciutat ha de prendre mesures urgents. La ciutat, de 25 milions d’habitants, ha tingut dificultats per subministrar aliments a les persones confinades i molts residents denuncien problemes per accedir a l’atenció mèdica habitual. A Pequín es van registrar uns altres 22 contagis diumenge i la capital va tancar un complex de vivendes en el centre de la ciutat.

Notícies relacionades

El funcionari de salut Pang Xinghuo va dir que observacions preliminars suggereixen que la covid-19 s’ha «estès de manera invisible» a la capital durant una setmana, afectant «escoles, grups de turistes i moltes famílies». «El risc d’una transmissió contínua i oculta és elevat i la situació és difícil», va declarar a periodistes Tian Wei, del municipi de Pequín. «Tota la ciutat ha d’actuar immediatament», va afegir. Molts dels gimnasos de la capital estan tancats.

Pequín també ha imposat controls estrictes d’entrada a la ciutat. S’exigeix als viatgers un test negatiu de covid de menys de 48 hores i es prohibeix l’entrada a les persones que hagin viatjat a ciutats o comtats en què s’hagi registrat un sol cas de covid en les últimes dues setmanes.

Temes:

Xina Coronavirus