Transport de passatgers

Reobren els enllaços marítims entre Espanya i el Marroc

Els ports gaditans d’Algesires i Tarifa i els marroquins de Tànger-Med i Tànger-Ville registren els primers moviments després de dos anys i un mes d’aturada

Reobren els enllaços marítims entre Espanya i el Marroc

EFE/Fatima Zohra Bouaziz

2
Es llegeix en minuts

Els enllaços marítims per a passatgers entre els ports gaditans d’Algesires i Tarifa i els marroquins de Tànger-Med i Tànger-Ville, respectivament, han restablert aquest dimarts l’activitat més de dos anys després que aquestes rutes se suspenguessin.

Els barcos amb passatgers des d’aquests ports cap al Marroc, els més utilitzats en l’OPE (Operació Pas de l’Estret), es van suspendre el 13 de març del 2020 a causa de la pandèmia de covid.

El ferri ‘Tánger Express’, de la naviliera FRS, ha sigut el primer a efectuar aquest dimarts la seva sortida, poc després de les onze del matí, amb menys passatgers del que és habitual en aquesta línia, ja que es va anunciar ahir dilluns que es reprenia.

Aquesta primera jornada ha patit diverses variacions quant als horaris de sortida dels barcos, ja que s’han anat adaptant a les possibilitats de les navilieres en coordinació amb els ports implicats.

En el cas de FRS, estan previstes dues sortides al dia des d’Algesires fins a Tànger-Med, a les 10.30 hores i a les 17.00 hores.

Igualment, FRS preveu dues sortides més al dia en l’enllaç entre Tarifa i Tànger-Ville, amb sortides des de la dàrsena de Tarifa a les 11.00 hores i a les 19.00 hores.

Per la seva part, Balearia reobre les seves operacions amb el barco ‘Poeta López Anglada’, la primera sortida del qual està fixada per a les 11.00 hores des d’Algesires; també farà una rotació a les 19.00 hores des del mateix port.

Les altres navilieres que operen aquestes línies (Armas Trasmediterránea, AML i Inter Shipping) no han donat a conèixer, de moment, de quina manera reprendran el servei els pròxims dies.

Durant aquesta setmana només es permetrà l’embarcament de passatgers que viatgin sense vehicles particulars i només podran accedir als barcos els autobusos.

A més, només s’autoritza l’embarcament de viatgers en possessió de bitllets tancats, que han d’haver adquirit abans d’arribar a les instal·lacions portuàries.

Igualment són vigents les mesures de prevenció contra la covid, per la qual cosa s’exigeix el certificat de vacunació o bé una prova PCR feta, com a màxim, 72 hores abans de l’embarcament.

Notícies relacionades

A partir del dilluns 18 d’abril es permetrà l’embarcament amb vehicles particulars en els dos enllaços, i es mantindran les mateixes restriccions quant a la venda de bitllets i les mesures sanitàries.

Aquesta represa gradual del trànsit de l’Estret va quedar acordada en una reunió amb l’Autoritat Portuària de la Badia d’Algesires (APBA), entitat que gestiona els dos ports, junt amb representants de les navilieres, empreses de serveis i altres companyies del sector, així com Capitania Marítima.