Propaganda viral

Rússia ataca París: l’impactant vídeo difós pel Parlament d’Ucraïna

  • Directe | Així es desenvolupa la guerra a Ucraïna

  • Mapa | L’avenç rus en el conflicte

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Si nosaltres caiem, vosaltres també». Aquest és l’impactant missatge difós pel Parlament d’Ucraïna amb un vídeo que mostra com seria un bombardeig rus a París, un atac que pateixen diàriament al país.

Notícies relacionades

«Avui és Ucraïna, demà és la totalitat d’Europa», diu el vídeo. Les imatges, difoses aquest divendres a través de Twitter, mostra una dona fent-se una foto amb la Torre Eiffel de fons. Després d’aquest atac inicial se’n succeeixen alguns més sobre la capital francesa i es veu com avions de combat russos sobrevolen París a tota velocitat mentre llancen bombes per tota la ciutat, amb el plor d’un nen de fons.

Després d’aquest muntatge, sobre un fons negre apareixen els missatges: «Només pensa què passaria si això passaria en una altra ciutat europea». «Lluitarem fins al final, donant-nos la possibilitat de viure», segueix el text, que exigeix a l’OTAN una zona d’exclusió aèria i forces militars: «Tanqueu el cel sobre Ucraïna o doneu-nos combatents aeris». I finalitza amb la frase que ha viralitzat el president ucraïnès Volodímir Zelenski: «Si nosaltres caiem, vosaltres també».