Desenes de morts en un accident de tren a la República del Congo

  • El comboi, de càrrega, transportava «diversos centenars de viatgers clandestins»

Desenes de morts en un accident de tren a la República del Congo

REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Almenys 60 persones han mort la matinada de divendres pel descarrilament d’un tren a la regió de Kolwezi, al sud-est de la República Democràtica del Congo, segons han assenyalat avui dissabte fonts locals i l’empresa ferroviària pública.

En aquest moment, «el balanç és de 61 morts, homes, dones i nens» i de «52 ferits evacuats», segons ha declarat Marc Manyonga Ndambo, director d’infraestructures de la Societat Nacional de Ferrocarrils del Congo (SNCC), amb qui s’ha contactat per telèfon des de Lubumbashi.

«Viatgers clandestins»

Es tractava d’un tren de càrrega, que transportava «diversos centenars de viatgers clandestins». «Alguns cossos encara estarien atrapats dins dels vagons que han caigut pels barrancs», ha afegit Ndambo.

Per la seva part, citades pels mitjans congolesos, la governadora de la província, Fifi Masuka, i l’administradora del territori on ha passat l’accident, Clementine Lutanga, han informat d’una xifra provisional de 60 morts.

El tren, format per 15 vagons –12 d’ells buits– venia de la localitat de Luena, de la veïna província de Haut-Lomami, i es dirigia a la ciutat minera de Tenke, a prop de Kolwezi, ha indicat Ndambo.

En un barranc

El ferrocarril ha descarrilat al poble de Buyofwe, a uns 200 quilòmetres de Kolwezi, en una zona amb molts barrancs, en què han caigut 7 dels 15 vagons, segons ha precisat el responsable de la companyia de transport.

«El meu equip està treballant intensament per netejar les vies fins dilluns», ha afegit Ndambo, sense oferir detalls dels motius de l’accident, tot i que el pèssim estat de les guies podria ser una de les causes.

Accidents freqüents

Notícies relacionades

Els descarrilaments de trens són freqüents en aquest país africà, igual que l’enfonsament de barcos sobrecarregats en llacs i rius.

Sovint, amb la falta de trens de passatgers o carreteres transitables, els passatgers pugen a ferrocarrils de càrrega per a trajectes de llargues distàncies.