Guerra a Ucraïna

VÍDEO | Civils ucraïnesos encaren els tancs russos al crit d’«¡Assassins!»

Un grup de ciutadans de Melitópol, al sud del país, s’enfronta als invasors malgrat els trets a l’aire

1
Es llegeix en minuts

La població civil ucraïnesa, aclamada pel seu president, Volodímir Zelenski, està fent gala d’un ardor patriòtic i guerrer des que va començar la invasió russa el 24 de febrer. En un vídeo gravat a la ciutat de Melitópol, al sud del país, assetjada per les tropes russes, un grup de civils intenta aturar l’avanç d’un comboi rus al crit d’«¡Assassins!» i «¡Ocupants»¡ malgrat els trets a l’aire dels soldats russos.

Igualment, a la ciutat de Kherson, un ciutadà fa onejar banderes ucraïneses davant les tropes russes que envolten l’edifici de l’Administració regional.

Notícies relacionades

Paracaigudistes de Rússia han aterrat aquest dimecres a la matinada a Khàrkiv, la segona ciutat més gran d’Ucraïna i ubicada a l’est del país, que està encara sota control ucraïnès, si bé els soldats russos han pres l’estació de tren i el port fluvial, segons l’alcalde, Igor Kolikhaiev. «Un grup de paracaigudistes rus ha aterrat a Khàrkiv», ha assenyalat el centre operatiu de les Forces Armades d’Ucraïna al seu canal de Telegram. Però l’ofensiva russa avança simultàniament per tot país, especialment a les grans ciutats. Hi ha combats a la capital, Kíev, on les tropes invasores es disputen l’aeroport i l’estratègica torre de comunicacions ha sigut bombardejada, amb un balanç de cinc morts almenys. Als afores de la capital, han desplegat tancs i artilleria.

A més, les tropes russes asseguren haver pres la ciutat de Kherson, al sud d’Ucraïna, segons un comunicat del Ministeri de Defensa de Rússia. La ciutat de Mariúpol, a la regió prorussa del Donbass, està sent atacada. L’autoritat local assegura que els russos estan bombardejant objectius civils com vivendes i hospitals.