Aspiracions europees

Zelenski: «Demostrin que la UE està amb nosaltres i no ens abandonarà»

El líder ucraïnès espera que la comunitat europea accepti l’adhesió immediata del seu país

  • La invasió russa, en directe

  • un enorme comboi s’aproxima a Kíev

  • Viatge a les fosques al tren dels combatents ucraïnesos

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha tornat a reclamar recolzament a la Unió Europea (UE) i ha demanat novament la inclusió del seu país en aquesta organització internacional. «Demostrin que la UE està amb nosaltres i no ens abandonarà», ha assenyalat el líder ucraïnès en un discurs per videoconferència amb el Parlament Europeu.

Zelenski, que espera que la UE accepti l’adhesió immediata d’Ucraïna, ha recalcat que ser europea és l’«opció» d’Ucraïna, després que dijous passat Rússia iniciés la invasió del seu país. «És al que ens dirigim. M’agradaria sentir de part seva aquesta opció d’Ucraïna per a Europa i cap a Europa», ha apuntat.

Després de demanar dilluns la inclusió «immediata» del seu país a la UE, aquest dimarts el líder ucraïnès ha reiterat: «Lluitem per ser membres de ple dret d’Europa. Estic convençut que avui mostrem al món el que són els ucraïnesos, el que és Ucraïna».

Notícies relacionades

«La Unió Europea cada vegada serà més forta, però sense vostès Ucraïna es quedarà sola. Demostrin que la UE està amb nosaltres i no ens abandonaran», ha instat Zelenski durant el seu discurs.

En aquest context, ha fet una crida als líders de la comunitat europea i als estats membres perquè recolzin la candidatura de l’estatus d’adhesió d’Ucraïna, que «compta amb el suport de tots els ciutadans». «El suport més gran seria el reconeixement de les nostres aspiracions a la UE. Poder establir llaços més pròxims amb la UE», ha conclòs Zelenski.