A Twitter

Zelenski demana a la UE decidir ja sobre l’adhesió d’Ucraïna

  • Després de mantenir converses amb el president del Consell Europeu i Emmanuel Macron

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va reclamar aquest dissabte a la Unió Europea (UE) decidir ja sobre l’adhesió d’Ucraïna al club comunitari a través de diversos missatges a través de Twitter.

«És un moment per tancar la llarga discussió d’una vegada per sempre i decidir sobre la incorporació d’Ucraïna com a membre a la UE», va escriure Zelenski en un tuit després de parlar per telèfon aquest dissabte amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, en el que va descriure com a «nou dia en el front diplomàtic».

Zelenski va abordar amb el polític belga l’«assistència efectiva i la lluita heroica dels ucraïnesos pel seu futur lliure».

Parlar amb Macron

A més, el mandatari ucraïnès va conversar amb el president francès, Emmanuel Macron, i va assegurar en un altre tuit respecte a la trucada mantinguda que «les armes i l’equip dels nostres socis estan camí d’Ucraïna».

«¡La coalició contra la guerra està funcionant!», va assegurar després que l’Exèrcit resistís una dura nit en tots els fronts després de la guerra que va llançar Rússia dijous contra Ucraïna.

Aquesta matinada l’Exèrcit ucraïnès ha combatut als carrers de Kíev amb unitats russes, que haurien bombardejat una guarnició militar a l’oest de la capital d’aquest país.

Notícies relacionades

La incursió enemiga hauria sigut rebutjada, segons l’Exèrcit de Terra, que assegura haver eliminat una columna motoritzada enemiga.

La columna russa, que estaria integrada per tancs, camions i altres vehicles militars, va intentar avançar a la zona del metro Berestéiskaia.