Tensió a l’est d’Europa

Moscou diu que hi ha possibilitats d’un acord amb els EUA i l’OTAN

  • El ministre d’Exteriors rus informa a Putin que les vies del diàleg continuen obertes

zentauroepp40859076 refile   correcting byline russia s foreign minister sergey 171115120158

zentauroepp40859076 refile correcting byline russia s foreign minister sergey 171115120158 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +
El Periódico

El ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha informat aquest dilluns al president de Rússia, Vladímir Putin, que hi ha possibilitats d’un acord amb els Estats Units i l’OTAN sobre «assumptes clau» de les garanties de seguretat que demanda Moscou, i ha anunciat que continuaran els contactes.

En una reunió, part de la qual ha sigut transmesa per la televisió pública russa, Lavrov ha indicat al cap del Kremlin que Rússia continuarà buscant respostes als problemes de seguretat a Europa.

Les oportunitats per al diàleg «no s’han esgotat, [però] no han de durar indefinidament», va manifestar el ministre, abans d’afegir que Moscou està «disposada a escoltar contrapropostes serioses», i fins i tot a «continuar i ampliar» aquestes oportunitats.

Visita de Scholz

Aquestes declaracions es produeixen en vigílies del viatge a Moscou del canceller alemany, Olaf Scholz, l’últim alt càrrec europeu a realitzar el viatge per intentar calmar la crisi ucraïnesa.

Notícies relacionades

Els països occidentals acusen Rússia d’haver concentrat més de 100.000 soldats a les fronteres d’Ucraïna en previsió d’una invasió que els Estats Units qualifiquen d’imminent.

Moscou nega qualsevol intenció bel·ligerant, però vincula qualsevol desescalada a una llista d’exigències, en particular la garantia que Ucraïna mai serà membre de l’OTAN, cosa que Kíev i Occident consideren inacceptable.