Missió aèria

Almenys 40 gihadistes morts en atacs aeris de França a Burkina Faso

  • L’Estat Major francès anuncia el final de la seva operació i que reduirà d’uns 5.100 fins a 3.000 els seus efectius al país

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les Forces Armades franceses han informat aquest dissabte de la mort de 40 milicians gihadistes en atacs aeris de la missió Barkhane a Burkina Faso.

Els morts estarien involucrats en els atacs al nord de Benín en què van morir nou persones, inclòs un antic militar francès.

Els francesos portaven rere la pista d’aquest grup gihadista des del dimarts 8 de febrer i finalment van localitzar el grup al parc natural situat entre Burkina Faso, el Níger i Benín.

Missió aèria

La missió francesa Barkhane havia enviat un avió d’intel·ligència amb capacitat per captar emissions de ràdio, per la qual cosa el dijous 10 de febrer van poder identificar la columna gihadista que viatjava amb motocicletes.

Els gihadistes procedien de Benín i havien passat a territori de Burkina Faso. Un primer atac va acabar amb la vida de 10 homes i posteriorment avions Mirage 2000 van fer tres atacs més en què més de 30 terroristes van ser neutralitzats.

També van ser destruïdes una camioneta i una desena de motocicletes, segons ha informat l’Estat Major de les Forces Armades franceses a través d’un comunicat publicat a Twitter.

Notícies relacionades

França ha anunciat el final de l’operació Barkhane, que implica la redistribució de la seva presència militar al Sahel. Per això preveu reduir d’uns 5.100 a entre 2.500 i 3.000 efectius el seu contingent a llarg termini.

Burkina Faso ha experimentat, en termes generals, un augment significatiu dels atacs des del 2015. Aquests, obra tant de la filial d’Al-Qaida com de la d’Estat Islàmic a la regió, han contribuït també a incrementar la violència intercomunitària i han fet que creixin els grups d’autodefensa.