Moviment antivacunes

París prohibeix el ‘comboi de la llibertat’ previst per al cap de setmana

La policia té «fermes instruccions» d’impedir la paralització de la ciutat amb camions com ha passat al Canadà

París prohibeix el ‘comboi de la llibertat’ previst per al cap de setmana

REUTERS / ERIC GAILLARD

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El prefecte de policia ha anunciat que prohibeix els «‘combois de la llibertat’» a París, inspirats en un moviment nascut al Canadà per protestar contra les restriccions sanitàries, que tenien previst «bloquejar la capital» a partir de divendres. «Es posarà en marxa un mecanisme específic [...] per evitar el bloqueig de les carreteres i per multar i detenir els qui infringeixin la prohibició», ha afegit la prefectura de policia en un comunicat.

Milers d’opositors al certificat sanitari que imposa la vacuna han anunciat a les xarxes socials que volen «entrar a París» formant part de «‘combois de la llibertat’», inspirats en els camioners canadencs que bloquegen el centre de la capital del seu país, Ottawa. Diversos ‘combois’ van sortir dimecres des de Niça, Baiona i Perpinyà.

Tenen previst arribar a París divendres a la tarda i alguns demanen una «convergència europea» a Brussel·les el dilluns 14 de febrer.

Notícies relacionades

El prefecte de policia, que ha donat «instruccions fermes» a la policia, recorda que obstruir el trànsit es castiga amb dos anys de presó, una multa de 4.500 euros, la immobilització i l’embargament del vehicle, la reducció a la meitat del nombre màxim de punts del permís de conduir i la seva suspensió per un període màxim de tres anys.

«L’organitzador d’una manifestació prohibida pot ser castigat amb sis mesos de presó i una multa de 7.500 euros, i els participants seran sancionats amb una multa de quarta classe de 135 euros», ha afegit la prefectura.