Va caure per un abisme

Almenys 20 morts i 33 ferits després d’un accident d’autobús al nord del Perú

  • Mitjans locals van assenyalar que la carretera es trobava en mal estat i plena de llot

Almenys 20 morts i 33 ferits després d’un accident d’autobús al nord del Perú

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 20 persones van morir i 33 més van resultar ferides després que un autobús de transport interprovincial caigués per un abisme d’uns 100 metres de profunditat en una zona rural de la província de Pataz, al nord del Perú, van informar aquest dijous fonts oficials.

Segons la Gerència Regional de Salut i l’agència oficial Andina, l’accident es va produir durant la tarda d’aquest dimecres en un sector de la carretera conegut com a Culebrilla, entre les localitats andines de Tayabamba i Huancaspata. L’autobús feia el recorregut des del districte de Tayabamba cap a la ciutat de Trujillo, la capital de La Libertad, ubicada a uns 340 quilòmetres de distància, a la costa peruana.

Carretera en mal estat

Mitjans locals van assenyalar que la carretera es trobava en mal estat i plena de llot, per la qual cosa la hipòtesi és que el xòfer va perdre el control del vehicle i no va poder evitar que sortís de la via abans de caure per l’abisme i fer diverses voltes de campana. En les tasques de rescat de les víctimes van col·laborar persones que viuen als voltants, mentre que els ferits van ser traslladats als hospitals més pròxims.

Notícies relacionades

L’accident està sent investigat per la Policia Nacional i la fiscalia, els representants de la qual van arribar fins al lloc per fer les diligències i peritatges corresponents. Tot i que els accidents d’aquest tipus van disminuir al Perú per les restriccions imposades per afrontar l’epidèmia de covid-19, amb la reactivació de les activitats econòmiques s’han reportat novament diversos successos en diverses localitats del país.

Fins abans de l’emergència sanitària era habitual que es presentessin accidents amb nombroses víctimes, causats majoritàriament pel mal estat de les carreteres i el parc automotor, l’agresta geografia dels Andes o la imprudència dels xòfers.

Temes:

Perú