Brasil

Bolsonaro amenaça un ‘influencer’ de fotre-li un tret al cap

Un usuari de xarxes suggereix enverinar el president brasiler després de les burles d’un altre: «El capità ximple no sap disparar»

Bolsonaro amenaça un ‘influencer’ de fotre-li un tret al cap
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha tornat a protagonitzar una nova polèmica, en aquesta ocasió a l’assegurar a través de Twitter que no seria «difícil» encertar amb una pistola a un ‘influencer’ brasiler que es va burlar d’ell.

Caue Moura va compartir a les seves xarxes socials un vídeo sota el títol «El capità ximple no sap disparar», en el qual es pot veure Bolsonaro fent unes pràctiques de tir, tot i que amb certes dificultats tant per disparar com per encertar la diana.

El president brasiler ha tardat poques hores a respondre i ha reconegut que si bé no està preparat per disputar uns Jocs Olímpics, «en una eventual invasió de la propietat privada, si l’objectiu fos un gras de la seva mida –en al·lusió a Moura– no seria difícil d’encertar».

Ràpidament la picabaralla es va convertir en tendència en xarxes socials, amb centenars d’interaccions, algunes d’elles fins i tot des dels comptes oficials d’algunes formacions, com el Partit Socialisme i Llibertat (PSOL), o de congressistes, com Rogério Carvalho del Partit dels Traballadors (PT).

Crítiques en xarxes

«Bolsonaro inepte va ser expulsat de l’Exèrcit. Va sortir d’allà i es va quedar trenta anys al Parlament sense fer res. Electe amb notícies falses i sense haver presentat un únic projecte de desenvolupament nacional o de recuperació de llocs de treball. A Bolsonaro no li agrada treballar», ha arremès Carvalho des del seu perfil de Twitter.

Sense sortir de les xarxes socials, la Policia Federal s’ha presentat al domicili d’un altre usuari que va suggerir enverinar el president Bolsonaro aprofitant la seva visita aquest dimarts a la ciutat en la qual resideix, Caicó, a l’estat de Rio Grande do Norte.

«¿Qui farà el servei de posar verí? Fa falta. És fins i tot un bon servei per a la societat», va reaccionar dilluns aquest jove, Bismark Victor, de 23 anys, a una notícia sobre l’arribada aquest dimarts de Bolsonaro a la ciutat. També va assenyalar que si bé no tenia accés a cap verí, si que el té als llocs als quals el president tenia previst acudir durant la seva visita.

Notícies relacionades

Per això, la Policia s’ha personat al seu domicili per conèixer de primera mà el caràcter d’aquests comentaris, tot i que no n’ha ordenat la detenció, ni de moment s’ha presentat cap denúncia, informa el diari ‘O Globo’. No obstant, l’assumpte ha tingut prou repercussió com perquè Bolsonaro hagi comentat l’ocorregut en una de les habituals trobades que manté amb els seus seguidors a la sortida del palau de l’Alvorada.

«Deuen haver vist als mitjans que hi ha un bloguer allà, a Rio Grande do Norte, donant consells perquè m’enverinin. Ja ha sigut localitzat [...] Ara, tranquil·litat, quan els tipus parlen, no fan res, els preocupants són els qui no diuen res», va dir Bolsonaro.