Emergència humanitària

13 milions de persones en risc de fam a la Banya d’Àfrica

  • Kenya, Somàlia i Etiòpia experimenten la pitjor sequera en dècades i les Nacions Unides estima que són necessaris 327 milions de dòlars per atendre les necessitats dels pròxims sis mesos

13 milions de persones en risc de fam a la Banya d’Àfrica
1
Es llegeix en minuts
France Presse

Aproximadament 13 milions de persones a Kenya, Somàlia i Etiòpia s’enfronten a una greu fam en el primer trimestre d’aquest any, en un moment en què la Banya d’Àfrica està experimentant la seva pitjor sequera en dècades, segons ha informat el Programa Mundial d’Aliments (PMA).

En els últims tres anys no hi ha hagut una veritable estació de pluges i la regió registra la seva pitjor sequera des de 1981, segons ha indicat l’agència de les Nacions Unides. La falta d’aigua ha destruït els cultius i ha provocat una alta mortalitat animal, cosa que ha obligat les famílies rurals –que viuen de la ramaderia i l’agricultura– a abandonar casa seva.

L’aigua i els pastius escassegen i les previsions de precipitacions per sota de la mitjana per als pròxims mesos no fan més que agreujar la misèria, va lamentar Michael Dunford, director regional del PMA a l’Àfrica oriental.

327 milions per a necessitats immediates

L’ajuda alimentària es distribueix en una franja àrida de Kenya, Etiòpia i Somàlia, on les taxes de malnutrició són elevades i uns 13 milions de persones corren el risc de passar gana el primer trimestre del 2022.

Notícies relacionades

En concret, uns 5,7 milions de persones necessiten assistència alimentària a Etiopia meridional i sud-oriental, entre elles mig milió de nens i mares desnodrits. A Somàlia, el nombre de persones classificades com a greument famolenques augmentarà de 3,5 milions a 4,6 milions per al maig, llevat que s’adoptin mesures urgents. Per la seva banda, al sud-est i el nord de Kenya, on es va declarar una situació d’emergència relacionada amb la sequera al setembre, 2,8 milions de persones més requereixen assistència.

Segons el PMA, es necessiten 327 milions de dòlars per atendre les necessitats immediates durant els pròxims sis mesos i ajudar les comunitats de pastors a ser més resistents a les crisis climàtiques recurrents.

Temes:

Fam