A Tijuana

Mèxic registra el cinquè assassinat d’un periodista des de començament d’any

  • Al costat del cos, els responsables de la seva mort han deixat un «suposat narcomissatge»

Mèxic registra el cinquè assassinat d’un periodista des de començament d’any
1
Es llegeix en minuts

El periodista mexicà Marco Ernesto Islas ha sigut assassinat als afores del seu domicili a la ciutat de Tijuana, a l’estat de Baixa Califòrnia, i, al costat del cos, els responsables de la seva mort han deixat un «suposat narcomissatge».

Així ho ha confirmat el pare de la víctima, el també periodista Marco Antonio Islas, que, a més, ha admès desconèixer el contingut del missatge a l’escena del crim, però sí que ha apuntat que «té a veure amb el fet que ha arribat la nova administració» d’algun grup dedicat al narcotràfic.

A més, en un missatge publicat a les seves xarxes socials, el progenitor d’Islas ha apuntat que el seu fill hauria rebut fins a quatre trets d’arma de foc.

Dos homes

Així mateix, segons recull el diari ‘La Jornada’, veïns del lloc haurien vist fugir del lloc dels fets dos homes. Més tard, la Fiscalia General de l’Estat de Baixa Califòrnia ha confirmat la detenció d’un dels presumptes autors del crim.

Notícies relacionades

En aquest punt, la Fiscalia ha afegit que, partint dels mateixos familiars, Islas ja no exercia la professió periodística, ja que l’hauria abandonat feia temps per «motius personals». L’assassinat d’Islas és ja el tercer d’un periodista a Tijuana des de començament d’any i el cinquè a nivell nacional. El fotoperiodista Margarito Martínez va ser assassinat davant de casa seva dilluns; el 10 de gener va ser assassinat Luis Gamboa a l’estat de Veracruz; el 23 de gener es va notificar la mort de Lourdes Maldonado, mentre que Roberto Toledo va ser assassinat a principis del mes de febrer a l’estat de Michoacán.

El Comitè per a la Protecció dels Periodistes (CPJ, per les seves sigles en anglès) ha informat que, en els últims 30 anys, prop de 140 periodistes han sigut assassinats a Mèxic, fet que converteix el país en un dels més perillosos per exercir-hi la professió.

Temes:

Mèxic